Έκρηξη σε λεωφορείο σημειώθηκε στο Πορτ Χάρκορτ στη νότια Νιγηρία, με αποτέλεσμα ο οδηγός του να χάσει τη ζωή του και δύο επιβάτες να τραυματιστούν σοβαρά.

Το δυστύχημα φαίνεται να προκλήθηκε από κλέφτες που μετέφεραν δυναμίτη.

Οι φερόμενοι κλέφτες είχαν τοποθετήσει δυναμίτη και όπλα στο λεωφορείο, σύμφωνα με τον Ρότιμι Αμάτσι, κυβερνήτη της πετρελαϊκής πολιτείας του Ρίβερς, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Πορτ Χάρκορτ.

\”Ένα μασούρι δυναμίτη εξερράγη, σκοτώνοντας τον οδηγό και τραυματίζοντας δύο επιβάτες\”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

\”Δεν πρόκειται για επίθεση.

Ήταν μια έκρηξη δυναμίτη μέσα σε ένα λεωφορείο (που προκλήθηκε) από φερόμενους κλέφτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν γενικά δυναμίτη για να ανοίγουν τράπεζες\”, σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών επιβεβαίωσε το θάνατο του οδηγού του λεωφορείου και πρόσθεσε πως \”η κατάσταση είναι υπό έλεγχο\”.

Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, διευκρίνισε επίσης ο κυβερνήτης της Ρίβερς, προσθέτοντας ότι η αστυνομία βρήκε μέσα στο λεωφορείο τέσσερα τουφέκια ΑΚ-47 όπως και πυρομαχικά.

Στη Νιγηρία σημειώνονται συχνά αιματηρές επιθέσεις που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, κυρίως όμως στο βορρά, όπως και στην Αμπούζα και άλλες πόλεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας, κι όχι στο νότο όπου βρίσκεται η πετρελαϊκή πόλη Πορτ Χάρκορτ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook