Για «διασπορά ανυπόστατων πληροφοριών» κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με αφορμή δημοσιεύματα περί απόφασης του υπουργικού Συμβουλίου για εσπευσμένη αποστολή των σημειωμάτων καταβολής του ΕΤΑΚ με στόχο να περιοριστεί η υποχώρηση των εσόδων του δημοσίου.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου έγινε πράγματι συζήτηση για την κατάσταση της οικονομίας και για την πορεία των δημόσιων οικονομικών, διευκρινίζεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα ενημερώσει λεπτομερώς, σύντομα, για την πορεία των εσόδων και των δαπανών, αφού προηγουμένως λάβει αναλυτικά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προστίθεται.

Αναφέρεται επίσης ότι επισημάνθηκε πως ο εισπρακτικός μηχανισμός δεν πρέπει να δείξει σημάδια χαλαρότητας, όπως συνήθως συμβαίνει σε προεκλογικές περιόδους, ειδικά στις παρούσες συνθήκες.

Σχετικά με το ΕΤΑΚ «έγινε αναφορά, δίχως να υπάρξει αναλυτική εξέταση του θέματος και δίχως να δοθεί οιαδήποτε συγκεκριμένη εντολή από τον πρωθυπουργό στον υπουργό Οικονομικών», ενώ «δεν συζητήθηκε το ζήτημα της χρονικής επάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων».

Και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι «σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η διασπορά ανυπόστατων πληροφοριών και η καλλιέργεια πρόσθετης ανησυχίας στη δοκιμαζόμενη κοινωνία μόνο προβλήματα προκαλούν».