Μια δεύτερη ποδηλατοβόλτα στα τείχη του ηρακλείου διοργανώνουν οι νέοι της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας το ερχόμενο Σάββατο με σκοπό την ανάδειξη και την ουσιαστική ένταξή των τειχών στη ζωή των κατοίκων της πόλης. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: 

Το Τμήμα Νέων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας ανακοινώνει για δεύτερη φορά την διοργάνωση "Βόλτα με ποδήλατα στα τείχη του Ηρακλείου" το Σάββατο 19/5/2012 στις 10:30 το πρωί με σημείο εκκίνησης το βορειοδυτικό προμαχώνα των τειχών, γωνία Λεωφόρος Μακαρίου και Λεωφόρος Σοφόκλη Βενιζέλου, και σημείο συνάντησης το χώρο στάθμευσης έναντι μηχανολογικού.

Η πρώτη φορά ήταν στις 11/6/2011 και η διαδρομή που ακολουθήθηκε επί των τειχών ήταν από το βορειοδυτικό άκρο των τειχών μέχρι την περιοχή Βίγλα και στην συνεχεία η επιστροφή έγινε από τις παρακάτω οδούς: Βίγλα- Λεωφόρος Δημοκρατίας- Λεωφόρος Μποφόρ- Λεωφόρος Νεάρχου- Λεωφόρος Σοφόκλη Βενιζέλου.

Ίσως φέτος προστεθεί και το φρούριο Κούλε στη διαδρομή αναλόγως με τη διάθεση όσων μας ακολουθήσουν. Ραντεβού λοιπόν να αποφασίσουμε και να ποδηλατήσουμε μαζί και φέτος.

Τα τείχη αξίζουν να γίνουν το χρυσό περιτύλιγμα για το κέντρο του Ηρακλείου.

Υ.Γ.: Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: www.facebook.com/neoihp