Ένα βήμα πριν από την οριστικοποίηση της συμφωνίας βρίσκονται ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία. Η νέα συνάντηση του Γιάννη Μιχελάκη με τον Κώστα Μπακογιάννη έγινε σε πολύ καλό κλίμα και δεν αποκλείεται σήμερα ή το αργότερο μέχρι την Κυριακή να υπάρξουν ανακοινώσεις.

ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία δεν δημοσιοποιούν τις κινήσεις τους οι οποίες γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα ενώ οι χειρισμοί είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί.

Οι πληροφορίες θέλουν στην περίπτωση που «κλειδώσει» η συμφωνία, το Α. Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη να συναντιόνται προκειμένου να επισημοποιήσουν την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές.

Η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση μετά από περίπου δύο χρόνια, έγινε την προηγούμενη Τρίτη σε «ουδέτερο έδαφος», σε σπίτι κοινού τους γνωστού όπως λένε οι πληροφορίες από τα δύο κομματικά στρατόπεδα.

Είχε προηγηθεί το πρώτο ραντεβού του Κώστα Μπακογιάννη και του Γιάννη Μιχελάκη σε ξενοδοχείο βορείων προαστίων. Από εκείνη την στιγμή και μετά ο γιος της προέδρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ο Δήμαρχος Καρπενησίου ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον εκπρόσωπο της ΝΔ.

Ωστόσο οι δυσκολίες που θα πρέπει να ξεπεραστούν δεν είναι λίγες καθώς εκτός από την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας ενώ άλλες πληροφορίες την θέλουν να είναι στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθήνας, υπάρχουν και τρία στελέχη – πρώην βουλευτές – τα οποία η κ. Μπακογιάννη επιθυμεί να συμπεριληφθούν στις «γαλάζιες» λίστες. Πρόκειται για τους Γ. Κοντογιάννη, Χρ. Μαρκογιαννάκη και Λ. Αυγενάκη.

Επίσης η ενδεχόμενη επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον «σαμαρικό» πυρήνα. Η ηλεκτρονική σελίδα antinews με αλλεπάλληλες αναρτήσεις επιτίθεται προσωπικά εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Το κείμενο είχε τίτλο «Όσοι θέλουν να κάνουν δώρο στη Ντόρα να της πάρουν μια τσάντα» και το δεύτερο κείμενο ανέφερε «Η λύση στα προβλήματα της ΝΔ είναι η … Ντόρα;».

Στο περίμενε ο Μάνος….

Την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΝΔ και Δημοκρατικής Συμμαχίας φαίνεται να έχουν παγώσει οι συνομιλίες μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και Στέφανου Μάνου. Ο επικεφαλής της «Δράσης» μιλώντας στον Real Fm ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην ΝΔ και τάχθηκε υπερ της δημιουργίας ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου στο οποίο θα μετέχουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Δράση και Δημοκρατική Συμμαχία. Την Δευτέρα ο Στέφανος Μάνος αναμένεται να ανακοινώσεις τις τελικές του αποφάσεις ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Βολιδοσκοπούν στελέχη του ΛΑΟΣ

Ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε στην τηλεοπτική του εκπομπή στο «ΤηλεΑστυ» πως δεν «επιστρέφει στην μιζέρια» ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες δύο πρώην στελέχη του και νυν βουλευτές της ΝΔ έχουν αρχίσει στο παρασκήνιο συνομιλίες με στελέχη – πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ – προκειμένου να τα εντάξουν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον τρία στελέχη του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη έχουν δεχθεί κρούση από την Συγγρού.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook