Εναν απίστευτο τρόπο να νοθεύουν τα καύσιμα με καμμένα λάδια είχαν βρεί επιτήδειοι. Τι εντόπισε το ΣΔΟΕ σε πρατήρια της Μεσσηνίας.

Κύκλωμα που νοθεύει τη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης με … \”μπανάνες\” εντόπισαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ στη Μεσσηνία.

Οπως αναφέρει το Πρωτο Θέμα, οι ελεγκτές σε επιτόπιους ελέγχους στα βενζινάδικα της περιοχής βρήκαν και διάβασαν στα \”κρυφά\” βιβλία των πρατηρίων, να αναγράφονται έξοδα αγοράς “μπανάνας”.

Οι ελεγκτές έψαξαν και έμαθαν τελικά ότι με τον κωδικό όρο “μπανάνα”, οι επιτήδειοι είχαν \”βαφτίσει\” τα καμμένα λάδια μηχανών αυτοκινήτων τα οποία, αντί να συλλεχθούν και να καταστραφούν με το τρόπο που ο νόμος προβλέπει, αποθηκεύονταν και τα αγόραζαν οι βενζινοπώλες της περιοχής, για να νοθεύσουν με αυτά το καύσιμο που πουλούσαν στους ανυποψίαστους πελάτες τους!

Όπως αποκαλύπτεται, οι “λαδιάρηδες”, ξεπερνώντας κάθε όριο, αντί να κάνουν κρυφά ο καθένας για λογαριασμό του χρήση των χρησιμοποιημένων λαδιών, είχαν δημιουργήσει μια ολόκληρη δευτερογενή αγορά μεταπώλησης των τοξικών αυτών αποβλήτων, τα οποία απειλούν να καταστρέψουν όχι μόνο τους κινητήρες και καυστήρες, αλλά και το ίδιο το περιβάλλον.

Όσο για την ονομασία “μπανάνα”, οι αρμόδιοι εικάζουν πως ο όρος αυτός επελέγη επειδή παραπέμπει είτε στο κιτρινοπράσινο χρώμα του λαδιού, είτε στην ίδια την “μαϊμουδιά” την οποία σχεδίασαν οι ασυνείδητοι.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook