Το Δημοτικό Σχολείο Δαφνών, επισκέφθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δέσποινα Συγγελάκη όπου στο πλαίσιο των δράσεων της αντιδημαρχίας για την πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας βρισκόταν η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ» των Γιατρών του Κόσμου.

Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Γιαλιτάκης.

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, βρέθηκε στο Ηράκλειο και σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και επισκέφτηκε για να εξετάσει παιδιά δημοτικά σχολεία στα πιο απομακρυσμένα σημεία του Δήμου, όπου η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι πιο δύσκολη για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών και την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστα παιδιά, καθώς και για θέματα λειτουργίας του σχολείου.

Η κινητή μονάδα επισκέφτηκε επίσης τα δημοτικά σχολεία Αγ. Σύλλα, Προφήτη Ηλία, Καρκαδιώτισσας, Αγ. Μύρωνα, Άνω και Κάτω Ασιτών, καθώς και τον καταυλισμό τσιγγάνων Ν. Αλικαρνασσού.

Η Αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη με αφορμή τη συνεργασία με την κινητή οδοντιατρική μονάδα ανέφερε: \”Ο ρόλος της στοματικής υγείας είναι βασικός για τη γενική υγεία και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Επιπλέον είναι πλέον αποδεκτό, ότι η πρόληψη και η προαγωγής της υγείας είναι το καλύτερο μέσο για τη μείωση των ανισοτήτων στη φροντίδα υγείας, την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων, τη μεγιστοποίηση της κοινωνικής ωφέλειας, αφού αποδεδειγμένα συμβάλλει στη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας αλλά και στη βελτίωση του επιπέδου της ποιότητας ζωής όλων μας.

Με φόντο την κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και σε πείσμα των καιρών, που θέλουν την πρόνοια του κοινωνικού κράτους να αποδυναμώνεται, οφείλουμε όλοι οι εκπρόσωποι της πολιτείας, το κράτος, οι αποκεντρωμένες δομές, η τοπική αυτοδιοίκηση να φέρουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα θέματα της δημόσιας υγείας, της προαγωγής και της πρόληψης της υγείας.

Με το σκεπτικό αυτό και τη θέληση να βοηθήσουμε πρώτα τους κατοίκους στα πιο απομακρυσμένα και με μικρότερη πρόσβαση στην πληροφορία ή τις υπηρεσίες σημεία, δίνοντας σε όλους ίσες δυνατότητες, έχουμε ξεκινήσει στο Δήμο Ηρακλείου ένα πλέγμα δράσεων προαγωγής και πρόληψης της δημόσιας υγείας όπως δωρεάν εμβολιασμός ανασφαλίστων παιδιών, τεστ Παπανικολάου, μαστογραφίες, προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος, ενημέρωση για τη μεσογειακή διατροφή, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το διαβήτη κλπ με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού, επιστημονικών συλλόγων αλλά και εθελοντών.

Απευθυνόμαστε στους πλέον ευάλωτους συνανθρώπους μας πιστεύοντας ότι κανείς δεν πρέπει να νοιώθει στο περιθώριο, ότι σε αυτό τον αγώνα δρόμου για την έξοδο από την κρίση κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook