Επί ένα περίπου μήνα δύο αλλοδαποί, ένας Ιρακινός και ένας Πακιστανός είχαν «αναλάβει δράση» στην παραλία στο Μπαλί στο Ρέθυμνο και έκλεβαν χρήματα και αντικείμενα από λουόμενους.

Οι δύο άντρες, ηλικίας 28 και 31 ετών αντίστοιχα, από τις 07-04 έως και 14-05 εκμεταλλευόμενοι τις ώρες τουρίστες έκαναν το μπάνιο τους στην παραλία, αφήνοντας τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητά τους απροστάτευτα, άνοιγαν τα ΙΧ και αφαιρούσαν ότι μπορούσαν από μέσα.

Μάλιστα οι δύο δράστες συνελήφθησαν επί τω έργω από αστυνομικούς των Τ.Α.Ε Μυλοποτάμου και ενώ προσπαθούσαν να παραβιάσουν ένα ακόμα αυτοκίνητο.

Σε γενόμενο έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι αλλοδαποί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία

Από την έρευνα και την προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου, προέκυψε ότι, ο 31χρονος από κοινού με τον 28χρονο είχαν διαπράξει από την 07-04-2012 έως και την 14-05-2012, έξι – διαρρήξεις οχημάτων στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μπαλί χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε όχημα, το οποίο τους είχε παραχωρήσει για τη τέλεση των κλοπών, 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας.

Οι δράστες από τις συγκεκριμένες κλοπές ιδιοποιήθηκαν παράνομα, το χρηματικό ποσό των χιλίων 1550 ευρώ και διάφορα αντικείμενα αξίας 2450 ευρώ.

Ο 28χρονος και ο 31χρονος, οδηγήθηκαν χθες (17-05-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις στο Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook