Έτοιμος να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες είναι ο δημοφιλής χαρακτήρας που από τη λογοτεχνία κατέκτησε τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Basil Rathbone, Jeremy Brett, Benedict Cumberbatch, Robert Downey Jr, Tom Baker... είναι μερικοί από τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τον δημοφιλή λογοτεχνικό χαρακτήρα τόσο για την τηλεόραση όσο και για τον κινηματογράφο. Ένα γεγονός που οδήγησε στην κατάκτηση ρεκόρ, καθώς ο δαιμόνιος ντετέκτιβ με 254 ταινίες και σειρές βρίσκεται στην πρώτη θέση νικώντας όλους τους λογοτεχνικούς ήρωες!

Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται ο Άμλετ του Σαίξπηρ με 206 ενσαρκώσεις. Ο Σέρλοκ έγινε πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια με τις ταινίες όπου πρωταγωνιστεί ο Robert Downey Jr, ενώ πολλές αμερικανικές ταινίες βασισμένες στον συγκεκριμένο λογοτεχνικό ήρωα έγιναν τη δεκαετία του ’40, ενώ πολλές διασκευές τις δεκαετίες των ’80-’90.

Ο χαρακτήρας του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ έκανε το λογοτεχνικό του ντεμπούτο το 1887, ενώ η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1890(!) σε 30 δευτερολέπτων βουβή ταινία που προβλήθηκε στις ΗΠΑ. Από τότε 75 ηθοποιοί έχουν υποδυθεί τον ρόλο του δαιμόνιου ντετέκτιβ. Οι εκπρόσωποι των Ρεκόρ Γκίνες χαρακτήρισαν τον Χολμς «λογοτεχνικό θεσμό».

real.gr