Τελείως διαφορετικό θα είναι το επόμενο Forfour.

Στα πολύ σημαντικά πλάνα που έχει η Smart για το μέλλον της γκάμας της, συγκαταλέγεται και η δημιουργία μιας «περιπετειώδους» έκδοσης για το επόμενο Forfour με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και στυλ SUV.

Το επόμενο Forfour θα είναι τελείως διαφορετικό από το αυτοκίνητο που γνωρίζαμε. Το 5θυρο μοντέλο της Smart θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της φίρμας στην αγορά, ενώ ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Renault και Daimler, θα έχει την ίδια πλατφόρμα και κινητήρες με την επόμενη γενιά του Renault Twingo.

Με τάσεις… SUV

Εκτός από τις απλές εκδόσεις Forfour όμως στη γκάμα του αυτοκινήτου θα δούμε και την πλέον…. «περιπετειώδη» εκδοχή του με χαρακτηριστικά που θυμίζουν SUV.

\"\"

Όπως «μαρτυρά» και η κατασκοπευτική – ηλεκτρονικά επεξεργασμένη – εικόνα του μοντέλου, έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ ιδιαίτερο και υπερυψωμένο Smart γεμάτο καμπύλες, με τονισμένους θόλους και προφυλακτήρες, αλλά και με πολύ μοντέρνα φωτιστικά σώματα.

Η προσθήκη των πίσω θυρών απαιτεί όπως είναι λογικό και ένα λίγο πιο μακρύ μεταξόνιο (σε σχέση με το Fortwo,που εικονίζεται παρακάτω).

\"\"

Αποκλειστικά δικίνητο

Μην ξεγελιέστε βέβαια, το ανήσυχο αυτό Smart δεν θα είναι τετρακίνητο αλλά αποκλειστικά δικίνητο, αφού ο χαρακτήρας του θα παραμείνει σχεδόν αποκλειστικά ασφάλτινος.

autotriti.gr

Με νέο κινητήρα 0,9 λίτρων

Η συνεργασία Renault και Daimler θα έχει ως αποτέλεσμα η νέα γενιά του Smart Forfour να αποκτήσει και γαλλική «καρδιά». Και πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό του αυτοκινήτου αναμένεται να βρεθεί ο 1.200άρης τούρμπο κινητήρας των 100 ίππων που χρησιμοποιεί ήδη σε μοντέλα όπως το Clio η Renault.

Στα βασικά πλεονεκτήματα αυτού του κινητήρα εκτιμάται πως θα είναι οι καλές επιδόσεις αλλά και οι χαμηλές καταναλώσεις και CO2. Τέλος, δεν αποκλείεται να δούμε και μια υβριδική έκδοση του μοντέλου.

Έρχεται το 2014

Όλα τα παραπάνω βέβαια πρέπει να επιβεβαιωθούν και επίσημα λίγο πριν ή και μέσα στο 2014 οπότε και αναμένεται να μπει στην παραγωγή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook