«Καλώς να ορίσετε και φέτος στην πόλη μας που σας προσμένει για να ανοίξουμε μαζί τον Ασκό του Αιόλου ώστε να ξεχυθούν ασυγκράτητοι οι άνεμοι της θετικής ενέργειας και της αισιοδοξίας ότι, τελικά, όλα θα πάνε καλά αρκεί να είμαστε όλοι μαζί, να προσφέρουμε και να δεχόμαστε, να ελπίζουμε και να μοιραζόμαστε».

Ξεκίνησε ήδη η μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση στο Ρέθυμνο, με χιλιάδες καρναβαλιστές να ξεχύνονται στη Λεωφόρο Κουντουριώτη.

Οι 41 συνολικά ομάδες και τα 30 άρματα που εμπνέονται από τον ΑΕΡΑ, το φετινό θέμα της μεγάλης αποκριάτικης γιορτής, υπόσχονται να ανοίξουν το Ασκό του Αιόλου, που θα μεταφέρει άνεμο αισιοδοξίας και χαράς, στους Ρεθυμνιώτες και τους φιλοξενούμενους τους.

Οι επισκέπτες της πόλης υπολογίζονται σε περίπου 50.000-60.000 που μαζί με τους ντόπιους θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κλίμα, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο.

Στις 7 το βράδυ, μετά από 5 ώρες στους ρυθμούς της σάμπα, θα γίνει η καύση του \”Βασιλιά Καρνάβαλου\” στην παραλία του Ρεθύμνου, στην οδό Ελ. Βενιζέλου.

Μέτρα της Τροχαίας

Άνδρες της Τροχαίας, από νωρίς το πρωί της Κυριακής θα βρίσκονται τόσο στην εθνική οδό όσο και στους δρόμους της πόλης για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία, να διευκολύνουν τους οδηγούς και να τους κατευθύνουν στους χώρους στάθμευσης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των αρμόδιο αρχών, οι επισκέπτες που θα έρχονται στο Ρέθυμνο από το Ηράκλειο θα σταθμεύουν τα οχήματα τους στο πάρκινγκ της μαρίνας ενώ, όσοι έρχονται από Χανιά θα σταθμεύουν τα οχήματα τους στα πάρκινγκ των κέντρων διασκέδασης που βρίσκονται επί της εθνικής οδού στην είσοδο του Ρεθύμνου. Από εκεί θα μεταφέρονται οι επιβάτες τους στην πόλη με λεωφορεία, τα οποία ανά 10 λεπτά θα εκτελούν δρομολόγια.

Οι οδηγοί που θα έρχονται από τον Αγιοβασιλιώτικο δρόμο, θα μπορούν να χρησιμοποιούν ως πάρκινγκ τους προαύλειους χώρους των σχολείων που θα είναι ανοιχτοί για τον σκοπό αυτό.

Τέλος σε επιφυλακή θα βρίσκεται όλη η δύναμη της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού αλλά και οι εθελοντές Σαμαρείτες, προκειμένου να προσφέρουν την αρωγή τους σε οποιονδήποτε την χρειαστεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook