Το Ίδρυμα Κοινωνικών & Ιστορικών Ερευνών «Σταύρος Καλλέργης» και το Μουσείο Μπενάκη, διοργανώνουν εκδήλωση – παράσταση που αφιερώνεται στη μνήμη του μεγάλου καλλιτέχνη Λυκούργου Καλλέργη.

Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από θεατρικά έργα σε μετάφρασή του, ομιλίες για την πολιτιστική και πολιτική του διαδρομή, παρουσίαση σπάνιου πολυμεσικού αρχειακού υλικού και μουσικές συνθέσεις αφιερωμένες στο έργο του με σκοπό να τιμηθούν τα 80 χρόνια της προσφοράς του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα και θα μιλήσουν για την καλλιτεχνική, κοινωνική και αγωνιστική του διαδρομή ο καθηγητής πανεπιστημίου Κώστας Μπέης και ο κριτικός θεάτρου και συγγραφέας Κώστας Γεωργουσόπουλος. 

Χαιρετισμό για τον μεγάλο καλλιτέχνη θα απευθύνουν ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβοριάς,ο πρόεδρος του ιδρύματος Σταύρος Καλλέργης και πρ. πρύτανης του ΕΜΠ Νίκος Μαρκάτος και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Θα παρέμβουν μέσω βίντεο ο Μανώλης Γλέζος, η Άννα Συνοδινού, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, η Δάφνη Σκούρα, ο Σαράντος Καργάκος, η Κάτια Δανδουλάκη και ο γιάννης βόγλης ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια και παρουσίαση έχει αναλάβει ο Γιώργος Γεωγλερής.

  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook