Έστω και δύσκολα ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει μια δύσκολη, αγχωτική αλλά και συνάμα σημαντική νίκη απέναντι στον Θρασύβουλο με 1-0 και πλέον μπαίνει σε εβδομάδα ντέρμπι καθώς ακολουθεί η «μάχη» με την Δόξα στη Δράμα.

Οι Κρητικοί έβαλαν στο «σακούλι» τους τρεις πολύτιμους βαθμούς με σκόρερ τον Βερόν και την βοήθεια των αμυντικών των φιλοξενούμενων που η μπάλα βρήκε απάνω τους και κατέληξε στα δίχτυα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το ματς με το γνωστό 4-2-1-3, κάτω από τα δοκάρια ο Βεζυρίδης, δεξιά της άμυνας ο Μπούρμπος, αριστερά ο Μπουλούτ και στα στόπερ ο Μπερτίν με τον Γεωργίου. Στη μεσαία γραμμή ο Κατσικογιάννης με τον Βερόν, πιο μπροστά, ελεύθερος ο Ρούσεφ και στην επίθεση, Τάντιτς αριστερά, Αγρίτης δεξιά και ο Λεωνίδας Καμπάνταης στην κορυφή.

Από την άλλη μεριά, ο Απόστολος Μάντζιος ξεκίνησε τον Σιδεράκη κάτω από τα γκολπόστ, δεξιά τον Καρρά, αριστερά τον Κακαρά και στο κέντρο της άμυνας ο Πρίπου με τον Ζώνα. Αμυντικά χαφ ο Σταμόγιαννος με τον Φρίμπονγκ, πιο μπροστά ο Νικλητσιώτης, στα αριστερά του κέντρου ο Λανγκλέ, δεξιά ο Μίχος και στην γραμμή κρούσης ο Ζαχαρόπουλος.

Ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία με τον Ανέστη Αγρίτη στο 9ο λεπτό. Ο επιθετικός του Κρητικού συλλόγου έκλεψε τη μπάλα από τους αντίπαλους αμυντικούς, σούταρε μέσα από την περιοχή όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Η απάντηση ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ο Μίχος εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Βεζυρίδης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 15’, όταν ο Τάντιτς έβγαλε «μαγική» μπαλιά στον Αγρίτη, αυτός βγήκε απέναντι από τον Σιδεράκη, πλάσαρε όμως ο πορτιέρο του Θρασύβουλου έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 18’ ο Αγρίτης γύρισε παράλληλα στη γραμμή του τέρματος, ο Ζώνας έδιωξε λίγο πριν ο Καμπάνταης τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 31’, ο ΟΦΗ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τάντιτς σέντραρε από δεξιά, εκπληκτικό γυριστό του Καμπάνταη, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σιδεράκη και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί του Θρασύβουλου.

Στο 36’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία με τον Ζαχαρόπουλο, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, λίγο έστειλε να στείλει τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Βεζυρίδη.

Η υπεροχή του ΟΦΗ καρποφόρησε στο 37’ με τον Βερόν. Ο Αργεντίνος σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του Θρασύβουλου, ξεγέλασε τον Σιδεράκη και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Ρούσεφ βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Καμπάνταη, αυτός με κεφαλιά προσπάθησε να απειλήσει, ο Σιδεράκης έσωσε για μια ακόμη φορά την ομάδα του.

Στο 52’ ο Νικλητσιώτης βγήκε απέναντι από τον Βεζυρίδη, πλάσαρε, ο Δραμινός πορτιέρο έδιωξε ενστικτωδώς, ο Ζαχαρόπουλος που καιροφυλακτούσε πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ο πρώτος βοηθός ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.

Ο Καμπάνταης στο 61’ έχασε εκ νέου μεγάλη ευκαιρία όταν βγήκε απέναντι από τον Σιδεράκη, όμως δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 68’ ακυρώθηκε γκολ του ΟΦΗ ως οφσάιντ, με τον δεύτερο βοηθό να σηκώνει τη σημαία όταν ο Καμπάνταης ξεκινούσε τον πανηγυρισμό.

Στο 78’ ο ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Ζώνα μέσα στην περιοχή και στο 81’ ο Καμπάνταης δεν μπόρεσε να νικήσει για ακόμη μία φορά τον Σιδεράκη που απέκρουσε το πλασέ του.

Στο 82’ ο Παπουλής σούταρε σε κενό τέρμα, ο Ζώνας στη γραμμή έδιωξε με το χέρι, ο διαιτητής Λαγός αρνήθηκε το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα.

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Βερόν, Μπουλούτ, Αγρίτης (71’ Ζορμπάς), Καμπάνταης, Ρούσεφ (60’ Παπουλής), Γεωργίου, Μπούρμπος, Κατσικογιάννης, Τάντιτς (83’ Κιάσσος), Μπερτίν

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Σιδεράκης, Καρράς (84’ Παληγεώργος), Κακαράς, Ζώνας, Πρίπου, Φρίμπονγκ (77’ Σκούρτης), Σταμόγιαννος, Μίχος, Νικλητσιώτης, Λανγκλέ (53’ Μπακασέτας), Ζαχαρόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook