Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο και στενοί του συνεργάτες θα μεταβούν στην Τεχεράνη την Κυριακή για συνομιλίες με ανώτερους Ιρανούς αξιωματούχους, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Όπως δημοσιεύει η real.gr η εξέλιξη σημειώνεται καθώς δυτικοί διπλωμάτες δήλωσαν ότι η ΙΑΕΑ και το Ιράν έχουν σημειώσει πρόοδο προς μια συμφωνία-πλαίσιο, για το πώς θα αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες σχετικά με την πυρηνική δραστηριότητα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Αμάνο \”θα μεταβεί στην Τεχεράνη αυτήν την Κυριακή. . . για να συζητήσει θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ανώτερους Ιρανούς αξιωματούχους\”, αναφέρει η ΙΑΕΑ σε ανακοίνωσή της. Προσθέτει επίσης ότι ο Αμάνο θα συναντηθεί τη Δευτέρα με αξιωματούχους συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής πυρηνικού διαπραγματευτή Σαέντ Τζαλιλί.

Τα ταξίδια στο Ιράν του επικεφαλής της ΙΑΕΑ είναι σπάνια. Η τελευταία τέτοια επίσκεψη είχε γίνει από τον προκάτοχό του Αμάνο, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, τον Οκτώβριο του 2009.

Αυτές οι σπάνιες συναντήσεις ανωτάτου επιπέδου στην ιρανική πρωτεύουσα, θα λάβουν χώρα δύο ημέρες πριν η Τεχεράνη και οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις συζητήσουν το μέλλον του επίμαχου πυρηνικού της προγράμματος στη Βαγδάτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook