Λιγότερες κλίνες και λιγότερο προσωπικό, σύμφωνα με τις προβλέψεις του οργανογράμματος που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ θα διαθέτει το Βενιζέλειο νοσοκομείο γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο νοσοκομείο που με σχετική ανακοίνωσή τους ζητούν την άμεση απόσυρση του νέου οργανισμού ως απαράδεκτου - ελλειμματικού και ως δημιούργημα που οδηγεί το Νοσοκομείο σε παραρτηματοποίηση.

Στην σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρεται:


"Mας είχαν ονομάσει Κασσάνδρες Ότι διασπείρουμε υποθέσεις και πανικό χωρίς λόγο. Ότι τρομοκρατούμε τον ηρακλειώτικο λαό κ.α. Επαληθευτήκαμε. Παρά τις διαβεβαιώσεις των διοικούντων την 7η ΥΠΕ Κρήτης εκ του σύνεγγυς και από τα ΜΜΕ το ΦΕΚ 1235β/11/4/2012 συρρικνώνει το Βενιζέλειο.

Δημοσίευσαν άρον άρον ένα οργανισμό σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικα και του ΔΝΤ χωρίς να ερωτηθούν τα αρμόδια επιστημονικά και διοικητικά όργανα του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση του νέου οργανισμού ως απαράδεκτου - ελλειμματικού και ως δημιούργημα που οδηγεί το Νοσοκομείο σε παραρτηματοποίηση.

Την εξ αρχής κατάθεση από το Επιστημονικό Συμβούλιο πρότασης για ένα οργανισμό με βάση και την επικείμενη επέκταση του Νοσοκομείου, σύγχρονου και σύμφωνου με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής (διαρκώς αυξανόμενη ανεργία
μετανάστες τουρισμός κ.λπ.).

Την άμεση κατάργηση της διασύνδεσης του Νοσοκομείου μας με το ΠΑΓΝΗ και επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας".