Τι και αν είχε την ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ με το Λεάλ να αστοχεί από το σημείου του πέναλτι; Τι και αν αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκης. Ο Εργοτέλης έχοντας στα αρνητικά ένα τραγικό δεύτερο ημίχρονο ηττήθηκε με 3-0 από τους ερυθρόλευκους και τώρα πάει στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με κύριο στόχο να μην ηττηθεί για τρίτη φορά μέσα σε δέκα ημέρες. 

Καλός στο πρώτο – κακός στο δεύτερο 

Ο Εργοτέλης είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Βερπακόφσκις κέρδισε πέναλτι ύστερα από μαρκάρισμα του Ζαϊρί, αλλά ο Πάρντο είπε «όχι» στον Λεάλ που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών. Αυτό ήταν και το σημείο που καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα. Η ψυχολογία των Κρητικών έπεσε κατακόρυφα και κάπου εκεί ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. 
 Η είσοδος του Αριέλ Ιμπαγάσα στην επανάληψη, άλλαξε τις ισορροπίες καθώς η νευραλγική γραμμή των ερυθρόλευκων άρχισε να λειτουργεί με ταχύτερους ρυθμούς. 
Μόλις στο 47’ έγινε το 1-0. Ο Μοδέστο έβαλε το κεφάλι του σε σέντρα-σουτ του Μέλμπεργκ και έλυσε τον γόρδιο δεσμό στην άμυνα του Εργοτέλη.
Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Μάρκο Πάντελιτς με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από τη μεγάλή περιοχή έκανε το 2-0 στο 58\’ και στην ουσία «καθάρισε» το ματς για την ομάδα του.
 Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Κέβιν Μιραλάς επτά λεπτά αργότερα, όταν εκμεταλλεύτηκε πήρε τη μπάλα από τον Μοδεστό, πλάσαρε τον Δασκαλάκη διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μανιάτης, Μοδεστο, Μέλμπεργκ, Ντουντού (46\’ Ιμπαγάσα), Πάντελιτς, Ζαϊρί (82\’ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος (78\’ Ουρτάδο), Ρόμενταλ.

Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Βερπακόφσκις, Τζούνιορ (68\’ Σαρρής), Ρομάνο (63\’ Μπούντιμιρ), Φραγκουλάκης, Λεάλ (63΄Ρουμπάκης), Γιαλούσης, Κυριακίδης, Αλεξόπουλος.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook