Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών απέστειλε το παρακάτω μήνυμα για την 71η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

"Για αλλη μια φορα οι Κρητες και γενικα οι Έλληνες οπου Γης θα γιορτασομε την 71η επε τειο της Μαχης της Κρητης . Μια μαχη που ηταν ισως καθοριστικη για τον 2ο παγκοσμιο πολεμο.

Δεκα ολοκληρα μερονυχτα οι Γερμανοι χρειαστηκαν να καμψουν την λυσσωδη αντισταση των Ελληνων Αυστραλων Άγγλων και Νεοζηλανδων.

Η Μαχη της Κρητης ειναι ε να φωτεινο οροσημο της συγχρονης ιστορι ας του Ελληνισμου . Η 71η Επε τειο της Μα χης της Κρητης μας φερνει πιο κοντα στις ηρωικες εκεινες στιγμες του Κρητικου μεγαλειου. Ενος μεγαλειου δια του οποιου οι απανταχου Έλληνες και γενικα ολοκληρη η ανθρωποτητα καλειται να συλλαβει τον παλμο της καρδια ς των παλικαριων της Κρήτης, της Αυστραλιας , της Νεα Ζηλανδι ας και της Αγγλιας οπου με τη θυσια τους απεδειξαν πως δεν ηταν διατεθειμε νοι να υποκυψουν στις στρατιες του Χιτλερ.

Οι Βετερα νοι Αυστραλοι που πολε μησαν στην Κρητη, και οι οποιοι ζουν ακομη αγαπουν πολυ τους Κρητικους και ο λους τους Έλληνες, γιατι γνωρισαν απο κοντα και κα τω απο συνθηκες πολεμου την ελληνικη φιλοξενια, και αυτοθυσια. Οι Κρητικοι με θανασιμο κινδυνο της ζωης των απο κρυψαν και συντηρησαν εκατονταδες Αυστραλους και Νεοζηλανδους που ειχαν παγιδευτει στην Κρητη μετα το τελος της μαχης .

Σαν Έλληνες ειμαστε περηφανοι και ευγνωμονου με ολους εκεινους που με το αιμα τους θεμελιωσαν την φιλια μεταξυ των λαων αυτων. Την φιλια αυτη καλουμεθα εμεις σημερα να
συνεχι σομε και να προαγομε για το καλο των Ελληνων οπου Γης .

Μεσα απο τα λουλουδιασμενα μνηματα των Αυστραλων και Νεοζηλανδων στο Ρεθυμνο και τη Σουδα μα και των παππουδων μας σε ολη την Κρητη βγαινει ε να προγονικο μηνυμα.
Ότι η λευτερια δεν αγοραζεται μα κερδιζεται με αγωνες και θυσιες . Έχομε χρεος να τους τιμησομε και να μην τους ξεχασομε ποτε .

Ας ειναι αιωνια τους η μνημη !

Αντώνης Σ. Τσουρδαλάκης
Πρόεδρος

Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών"