Μετά την αποτυχία εξεύρεσης φόρμουλας για την εκλογική συνεργασία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού με τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Καρατζαφέρης εισηγήθηκε την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεργασία του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ δεν προχώρησε επειδή ο κ. Καρατζαφέρης ζητούσε να μπουν στις λίστες της ΝΔ από 18 έως 20 στελέχη του κόμματός του, κάτι που η ΝΔ απέρριψε.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης εισηγήθηκε την αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ στις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ μεταξύ των οποίων οι κύριοι Αθανάσιος Πλεύρης, Κυριάκος Βελόπουλος, Κώστας Κιλτίδης, Βαϊτσης Αποστολάτος και η νυν ευρωβουλευτής κυρία Νίκη Τζαβέλλα διατύπωσαν διαφορετική πρόταση και τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με την Ν.Δ.

Κατά πληροφορίες, μετά τη διαφωνία του με την πρόταση του κ. Καρατζαφέρη, ο κ. Πλεύρης από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής χωρίς όμως να κάνει δηλώσεις ή να διευκρινίσει τι προτίθεται να πράξει. Στελέχη του ΛΑΟΣ εκτιμούν ότι ο κ. Πλεύρης αποστασιοποιείται πλήρως από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και προεξοφλούν με βεβαιότητα την προσχώρησή του στη ΝΔ.

Το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πλεύρης δεν έκρυβε την άποψή του ότι ο ΛΑΟΣ θα πρέπει να αποδεχθεί το κάλεσμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για πανστρατιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες θα πρέπει να αναμένεται δήλωση προσχώρησης του κ. Πλεύρη στη ΝΔ.

 

protothema.gr