Τρεις άνθρωποι που εργάζονταν στη διάρκεια της νύχτας σε εργοστάσια στη περιοχή της Μόντενα και της Φεράρα έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό που σημειώθηκε στην βορειοανατολική Ιταλία, ανακοίνωσαν η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική.

Ένας εργάτης σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε υπόστεγο σε εργοστάσιο παραγωγής πολυστυρενίου στο Μπόντενο, κοντά στην Φεράρα και άλλοι δύο σε εργοστάσιο κατασκευής κεραμικών στο Σαντ Αγκοστίνο, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Ο σεισμός, μεγέθους 5,9 βαθμών, έγινε αισθητός σε όλη τη βορειοανατολική Ιταλία. Το επίκεντρο του σεισμού με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, εντοπίστηκε 36 χιλιόμετρα βόρεια της Μπολόνια στην περιοχή της Μόντενα

Η ισχυρή σεισμική δόνηση, η οποία διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα, σημειώθηκε το πρωί σήμερα περίπου στις 05:00 [ώρα Ελλάδας] στην Εμίλια-Ρομάνα και στη Βενετία, στη βορειοανατολική Ιταλία, εξωθώντας πολλούς πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους, μετέδωσε το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA.

Νωρίτερα το βράδυ μια σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών σημειώθηκε στη Λομβαρδία, χωρίς επίσης να προκαλέσει ζημιές.

Το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο 35 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Μπολόνιας στη βόρεια Ιταλία, και σχετικά χαμηλό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Νωρίτερα, αμερικανικό ινστιτούτο είχε αναφέρει ότι η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 6,3 βαθμών.

Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που είχε πλήξει την Ιταλία ήταν αυτός στην Άκουιλα το 2009, μεγέθους 6,3 βαθμών, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 300 ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές.

Τον Ιανουάριο φέτος είχε σημειωθεί ένας σεισμός 5,3 βαθμών που είχε γίνει αισθητός στη Γένοβα, στην Μπολόνια, στο Τορίνο και το Μιλάνο, την ιταλική οικονομική πρωτεύουσα.

real.gr από  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook