Η θαλάσσια χλωρίδα αποτελεί βασική πηγή των περισσοτέρων αντιγηραντικών συστατικών με αξιοθαύμαστες ενυδατικές και αντιερεθιστικές ιδιότητες για το πρόσωπο και το σώμα.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα θαλάσσια φυτά, μολονότι αναπτύσσονται με διαδικασίες παρόμοιες με αυτές των φυτών της στεριάς, εντούτοις αναπτύσσουν ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά καθώς μάχονται για την επιβίωσή τους στο αφιλόξενο υποθαλάσσιο περιβάλλον. Γι’ αυτό και η ύπαρξή τους στη σύνθεση πολλών καλλυντικών θεωρείται ανεκτίμητη.

Γι’αυτό τον λόγο επιλέξτε εκχυλίσματα φυκιών όπου μειώνουν την όψη φλοιού του πορτοκαλιού. Τα φύκια είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τα ευεργετικά τους αποτελέσματα στο δέρμα και τα μαλλιά, γεγονός που η σύγχρονη επιστημονική έρευνα κατέληξε ότι πολλά είδη θαλάσσιων φυτών ενεργοποιούν τις λειτουργίες επανόρθωσης του ανθρώπινου DNA.

Ωστόσο η βασική κοσμετολογική τους αξία έγκειται στο ότι περιέχουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία του θαλασσινού νερού σε συγκεντρώσεις 50-100 φορές περισσότερο και αυτός είναι ο λόγος, που πάνω από 20.000 ποικιλίες φυκιών σε διάφορα χρώματα (καφέ, κόκκινα, μπλε, πράσινα) μετατρέπονται σε μιας μορφής πούδρα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως μάσκες, προσώπου ή σώματος σε διάφορες κέντρα θαλασσοθεραπείας ή στο σπίτι.

Τα εκχυλίσματα φυκιών, επίσης, ενεργοποιούν τις καύσεις και παρεμποδίζουν την συσσώρευση υγρών και λίπους, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σταδιακά να ξαναπαίρνει τη βελούδινη υφή της και να μειώνεται η όψη φλοιού του πορτοκαλιού.

Συγκεκριμένα το καφέ φύκι κάνει ομοιόμορφο το δέρμα, γιατί συλλέγονται από μεγάλα βάθη και, περιέχουν στη σύνθεσή του πάνω από 50 βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και πολύτιμα αμινοξέα.

Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι εξασφαλίζουν ενέργεια και τόνωση στον οργανισμό, καταπολεμώντας παράλληλα τους παράγοντες γήρανσης της επιδερμίδας δηλαδή ξηρότητα, απώλεια σφριγηλότητας, μείωση ελαστικότητας κ.λπ.

Η κατηγορία «κορραλιογενή» φύκια, μειώνουν τις ρυτίδες και πρόκειται για το γνωστό εκχύλισμα sea whip (προέρχεται από απαλά κοραλλιογενή φύκια) και το οποίο έχει την ιδιότητα να απαλύνει τους ερεθισμούς της επιδερμίδας που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Για την σφριγηλότητα υπάρχουν τα μπλέ φύκια όπου το καθαρό απόσταγμά τους επιδρά σε όλους τους παράγοντες που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος, παρεμποδίζοντας την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών. Ταυτόχρονα, διαθέτουν μια σημαντική ικανότητα να αναζωογονούν το χόριο (το δεύτερο στρώμα κάτω από την επιδερμίδα, υπεύθυνο για την ελαστικότητά της).

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα το σπάνιο και πολύτιμο εκχύλισμα χαβιαριού έχει την ιδιότητα να προστατεύει, να συσφίγγει, να ενεργοποιεί και να θρέφει το δέρμα. Πλούσιο σε αμινοξέα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία αποτελεί την κύρια πηγή φυσικών συστατικών απαραίτητα για ένα υγιές και νεανικό δέρμα.


zougla.gr