Οι αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη από τον «πυρήνα» της νομισματικής ένωσης για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, αναφέρει ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, υποστηρίζοντας πως η Ευρωζώνη πρέπει να κινηθεί προς μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση αναφέροντας ως παράδειγμα τα ευρωομόλογα.

«Οι χώρες της Ευρωζώνης είτε πρέπει να στηρίξουν το νόμισμά τους είτε να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται» γράφει χαρακτηριστικά ο Όζμπορν σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στους κυριακάτικους Times.

«Πώς μπορούν να στηρίξουν το ευρώ;» ρωτά ο Βρετανός υπουργός, λέγοντας: «Πρώτον, οι χώρες με υψηλά ελλείμματα και χαμηλή ανταγωνιστικότητα πρέπει να συνεχίσουν να καταπολεμούν τα προβλήματά τους. Αλλά, απόντων ευέλικτων ισοτιμιών, οι οικονομικοί και οι πολιτικοί φραγμοί στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων μόνο θα χειροτερεύουν χωρίς στήριξη από τον πυρήνα της Ευρωζώνης».

Ο Όζμπρον αναφέρει επίσης πως η Ευρωζώνη θα πρέπει να ακολουθήσει την «αμείλικτη λογική« της νομισματικής ένωσης προς μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση και «μοιράσματος του βάρους», αναφέροντας ως μία πιθανή επιλογή τα ευρωομόλογα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook