Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ», σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ «ήδη από το 2008 έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και η σχετική απόφαση εξαρτάται μόνο από τη βούληση μίας χώρας-μέλους η οποία δεσμεύεται νομικά να μην εμποδίσει την ένταξη της χώρας μας στη Συμμαχία».

Πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ «ως υπεύθυνη και εποικοδομητική χώρα, δεν θα επιτρέψει να επισκιαστούν οι στόχοι της από κάποιον που θέλει να μας κρατάει όμηρο ή να δημιουργεί αστάθεια».

Ο κ. Πόποσκι ο οποίος βρίσκεται στο Σικάγο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι οι υπόλοιπες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν συνειδητοποιήσει πως η ένταξη της ΠΓΔΜ είναι προς το κοινό συμφέρον, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «τα μηνύματα που έρχονται από την Αθήνα δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη λογικής, καθώς η Ελλάδα αναγγέλλει, εκ νέου, παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ έκανε λόγο για «σκανδαλώδη συμπεριφορά της Ελλάδας η οποία δεν σέβεται την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης» και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «δημιούργησε και διατηρεί το ζήτημα της ονομασίας εδώ και 20 χρόνια».