Το Παρίσι και το Βερολίνο θα επισκεφθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, προκειμένου να συναντηθεί με τις ηγεσίες της γαλλικής και γερμανικής αριστεράς ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γιάννη Δραγασάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιώργο Σταθάκη, τον υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής της ΠΓ του ΣΥΝ, Γιάννη Μηλιό και τον υπεύθυνο του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γιάννη Μπουρνού.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο κ.Τσίπρας θα πάρει μέρος σε συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης μαζί με τον Εθνικό Γραμματέα του Γαλλικού ΚΚ και Πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιέρ Λορέν και τον πρώην υποψήφιο του Μετώπου της Αριστεράς στις πρόσφατες Προεδρικές Εκλογές, Ευρωβουλευτή και Συμπρόεδρο του Κόμματος της Αριστεράς, Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Τσίπρας θα μιλήσει μαζί με τους δύο Γάλλους πολιτικούς σε εκδήλωση αλληλεγγύης σε κεντρική πλατεία.

Την Τρίτη, ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου το μεσημέρι θα μετάσχει σε συνέντευξη Τύπου στο «Bundespressekonferenz» μαζί με τον συμπρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Κλάους Έρνστ και τον πρόεδρο της ΚΟ της γερμανικής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook