Μία θέση στην ανώτατη εκπαίδευση διεκδικούν οι 6.621 υποψήφιοι στην Κρήτη με τους 4.824 να προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια και να δίνουν το πρώτο τους μάθημα σήμερα και τους 1.797 από τα ΕΠΑΛ που διαγωνίζονται αύριο.

Σε επίπεδο Κρήτης χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα στο νησί οι πανελλαδικές εξετάσεις .

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολο Κλινάκη μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στα εξεταστικά κέντρα του νησιού και τα θέματα δόθηκαν στις 08:35 .

Υπενθυμίζεται ότι 28 εξεταστικά κέντρα λειτουργούν στο Νομό Ηρακλείου 15 στο Νομό Χανίων , 7 στο Νομό Λασιθίου και σε 9 στο Νομό Ρεθύμνου.
Σε ότι αφορά τα ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν 3 εξεταστικά κέντρα στο νομό Λασιθίου, 4 στο Νομό Ηρακλείου, 1 στο Νομό Ρεθύμνου και 2 στο Νομό Χανίων.

O Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, κ. Απόστολος Κλινάκης, στα πλαίσια της επίβλεψης της διαδικασίας για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων πραγματοποιεί από σήμερα σειρά επισκέψεων σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Αναλυτικά σήμερα , ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, βρίσκεται στο Ηράκλειο όπου μαζί με τον Προϊστάμενο Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας, κ. Μ. Πολυζωάκη επισκέφθηκαν από το πρωί το 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου για να ευχηθούν στους μαθητές, έπειτα το 55ο Βαθμολογικό Κέντρο και το Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο για μια πρώτη επαφή με τους υπεύθυνους καθηγητές και στη συνέχεια και άλλα άλλα εξεταστικά κέντρα του Δήμου Ηρακλείου.

• Αύριο Τρίτη 22/5/2012, ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΕΠΑΛ, θα επισκεφτεί τα Εξεταστικά Κέντρα των ΕΠΑΛ του Νομού Ηρακλείου, καθώς και το 706ο Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο ΕΠΑΛ (το οποίο στεγάζεται στο 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου).

• Την Τετάρτη 23-5-2012 θα μεταβεί στο Ν. Ρεθύμνης όπου αρχικά θα επισκεφθεί τα Εξεταστικά Κέντρα του ΓΕΛ Ανωγείων και του ΓΕΛ Περάματος του Δήμου Μυλοποτάμου και στη συνέχεια, σε συνεργασία με το Δ/ντη Δ/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου, κ Α. Ταξάκη θα επισκεφθούν άλλα εξεταστικά κέντρα του Δήμου Ρεθύμνης.

• Την Παρασκευή 25-5-2012 θα μεταβεί στο Ν. Λασιθίου, όπου μαζί με τον Προϊστάμενο Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας, κ. Μ. Πολυζωάκη, θα επισκεφθούν το Εξεταστικό Κέντρο του Λυκείου Τζερμιάδων και έπειτα σε συνεργασία με το Δ/ντη Δ/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου κ. Ν. Τζώρτζη θα επισκεφθούν εξεταστικά κέντρα του Δήμου Αγ. Νικολάου.

• Την Παρασκευή 30-5-2012 θα μεταβεί στο Ν. Χανίων, όπου θα επισκεφτεί το Εξεταστικό Κέντρο του ΓΕΛ Χ. Σφακίων και του ΓΕΛ Βάμου, στη συνέχεια το 56ο Βαθμολογικό Κέντρο Χανίων αλλά και εξεταστικά κέντρα του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων, κ. Ι. Κανδαράκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook