Οι μουσικές, ο ρυθμός και το γλέντι ήταν τα βασικά στοιχεία της μεγάλης παρέλαση των καρναβαλιστών στο ηλιόλουστο Ρέθυμνο και τον κεντρικό δρόμο της πόλης, τη λεωφόρο Κουντουριώτη.

Σαράντα δύο ομάδες, μαζί με τα 30 άρματα τους ξεκίνησαν στις δύο το μεσημέρι να διασχίζουν τη λεωφόρο περνώντας μπροστά από την κριτική επιτροπή για την επιλογή της καλύτερης ομάδα, του καλύτερου πληρώματος και άρματος.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με πάνω από 15 χιλιάδες καρναβαλιστές, κάθε ηλικίας, να δέχονται την προτροπή του Βασιλιά Καρνάβαλου, φέτος να τιμηθεί ο ΑΕΡΑΣ, και να στείλουν όλοι το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, εκπρόσωπος των καρναβαλικών ομάδων στο Flashnews.gr

«Το Ρέθυμνο σήμερα πραγματικά βούλιαξε από τον κόσμο. Η προσέλευση των θεατών εκτός από τους καρναβαλιστές ήταν πρωτοφανής για το Ρέθυμνο. Μέχρι και αυτή τη στιγμή γίνεται ένα τεράστιο πάρτι στην πόλη. Δεν υπάρχει γωνιά, δεν υπάρχει μαγαζί, δεν υπάρχει καφετέρια, δεν υπάρχει εστιατόριο που να μην είναι γεμάτο. Είναι τόσο πολύς ο κόσμος που διασκεδάζει στο δρόμο».

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις όμως δεν σταματούν σήμερα Κυριακή, καθώς σειρά από δρώμενα έχουν προγραμματιστεί για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.

Μέσα στην πόλη, στην προκυμαία θα γίνουν κατασκευές χειροποίητων χαρταετών για να μοιραστούν στον κόσμο, ενώ θα ακολουθήσει διαγωνισμός πετάγματος. Εδέσματα θα περιμένουν στην παραλιακή τον κόσμο για να κάνουν κούλουμα όλοι μαζί οι Ρεθεμνιώτες.Αλλά και στα χωριά υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση με την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, σημειώνει ο κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook