Τη μνήμη των πεσόντων Μαγαρικαρίου, αλλά και του αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης καπετάν Γεώργιου Πετρακογιώργη, τίμησε σε μια σεμνή τελετή ο Δήμος Φαιστού.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Μαγαριακαρίου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης έδωσαν μεταξύ άλλων, οι εκλεγμένοι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Μάξιμος Σενετάκης και Νότης Μαριάς, οι υποψήφιοι βουλευτές Νίκος Γιαλιτάκης και Γιώργος Ματαλιωτάκης, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και πολλοί ακόμα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Το Δήμο εκπροσώπησε η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, συνοδευόμενη από τους αντιδημάρχους κ. Φασομυτάκη και κ. Μανιαδάκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χουστουλάκη, ενώ παραβρέθηκαν επίσης πρόεδροι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κ. Νίκος Παπαδάκης, ο οποίος έκανε ενδελεχείς αναφορές στο ολοκαύτωμα του Μαγαρικαρίου, στην ιστορία της περιοχής, καθώς και στα γεγονότα που συνδέθηκαν με τα ολοκαυτώματα, αλλά και τη Μάχη της Κρήτης.

Ο κ. Παπαδάκης ήταν ιδιαίτερα παραστατικός στις περιγραφές του, ενώ έδωσε ένα πλήρες ιστορικό περίγραμμα.

Από καρδιάς ήταν ο χαιρετισμός της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.

Η δήμαρχος αναφέρθηκε στην τιμή που αισθάνεται να προέρχεται από την οικογένεια του αγωνιστή και Αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης καπετάν Γεωργίου Πετρακογιώργη, αλλά και στην ιστορική σπουδαιότητα τόσο του χωριού, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου, αλλά και του Δήμου Φαιστού.

Ιστορικές αναφορές για τα Ολοκαυτώματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για τη συμβολή της Κρήτης στον αγώνα για την απελευθέρωση πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου κ. Αριστομένης Συγκελάκης.

Μετά την ολοκλήρωση των διπλών τελετών που πραγματοποιήθηκαν στον ανδριάντα του καπετάν Γεώργιου Πετρακογιώργη και στο Ηρώο Πεσόντων στη θέση Γριά Βρύση, μικρή δεξίωση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης και των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook