Άλλοι 12 μετανάστες από το κτίριο της «Υπατίας» μεταφέρθηκαν την Κυριακή στο νοσοκομείο, λόγω εξάντλησης από την απεργία πείνας, που ξεπέρασε τις 40 ημέρες.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιώτης από την Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν, οι απεργοί πείνας είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν στον «προθάλαμο» νεφρικής ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους απεργούς σταμάτησαν να παίρνουν και υγρά, επισπεύδοντας την επιδείνωση της υγείας τους, σε μια κορύφωση της πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη

Ακόμη οκτώ μετανάστες, από αυτούς που συνεχίζουν την απεργία πείνας και στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διακομίστηκαν με προβλήματα υγείας την Κυριακή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ο ένας μεταφέρθηκε σε προκωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου, ενώ οι υπόλοιποι με υπόταση και κάποιοι με βραδυκαρδία. Συνολικά, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύονται 16 άτομα.

Σύμφωνα με την Ομάδα Τύπου Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας, η κατάσταση της υγείας των μεταναστών, που συνεχίζουν για 41η ημέρα την απεργία πείνας, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ