Ένα λάθος τηλεφώνημα με αποδέκτη έναν γιατρό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έσωσε την ζωή της 5χρονης Βιτόρια Βουλτάτζιο η οποία βρισκόταν παγιδευμένη στα συντρίμμια του σπιτιού της στην Φινάλε Εμίλια.

Το απόγευμα, γύρω στις 4.40 το τηλεφωνικό κέντρο των πρώτων βοηθειών στην Ρώμη δεχόταν μια κλήση από τον Ιταλό γιατρό Μαρτσέλο Τσιόζι που εργάζεται ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και εξηγούσε ότι έλαβε μια κλήση από μια ασθενή του, την μητέρα της μικρής Βιτόρια, που δεν κατάφερνε να βγάλει γραμμή για να ειδοποιήσει τους διασώστες ότι η 5χρονη κόρη της βρισκόταν παγιδευμένη στα συντρίμμια του κτιρίου.

Οι πρώτες βοήθειες επικοινώνησαν με τους διασώστες της Μόντενα, οι οποίοι με την σειρά τους ήρθαν σε επαφή με την τρομοκρατημένη γυναίκα και έτσι μπόρεσε να διοργανωθεί η επιτυχημένη επιχείρηση απεγκλωβισμού της μικρής Βιτόρια.

Αυτό που κάνει ακόμη πιο απίστευτη την ιστορία, είναι το στοιχείο που μεταδίδει η εφημερίδα La Repubblica, σύμφωνα με την οποία, η μητέρα κάλεσε κατά λάθος τον 34χρονο γιατρό, που είναι γιος των γειτόνων της, στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει με το κέντρο πρώτων βοηθειών.

news247.gr