«Γάτα» αποδεικνύεται ο νεοεκλεγείς Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, καθώς από τη Σύνοδο των G8 κατάφερε να κάνει συμμαχίες για τα ευρωομόλογα.

Ο νέος ένοικος των Ηλυσίων θα βρεθεί την Τετάρτη αντιμέτωπος με τη «σιδηρά κυρία της Γερμανίας», Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εξακολουθεί να αντιτίθεται σθεναρά στην πρόταση έκδοσης κοινών ευρωομολόγων.

Έχοντας όμως εξασφαλίσει την στήριξη της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Βρετανίας, αλλά και της Κομισιόν, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ευνοικά για τον Γάλλο πρόεδρο.

Εκτός από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, ο εκλεκτός των Σοσιαλιστών μεταβαίνει στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής έχοντας στο πλευρό του τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών .

“Τα οικονομικώς ασθενέστερα κράτη μέλη της ευρωζώνης χρειάζονται πιο πολλή υποστήριξη από τα μέλη της που συμμετέχουν στον πυρήνα της προκειμένου να ανταποκριθούν στα τωρινά προβλήματά τους», γράφει σε άρθρο του στους «Sunday Times» ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν. Επισημαίνει επίσης ότι τα ευρωομόλογα αποτελούν πράγματι μία εφικτή επιλογή για την ευρωζώνη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Ισπανός Μαριάνο Ραχόι αλλά και η Κομισιόν -προωθούν την ιδέα των ευρωομολόγων με την μορφή των Ομολόγων Σταθερότητας ή των Ομολόγων Έργων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook