Ανακοινώθηκε επισήμως η συστράτευση της Ντόρας Μπακογιάννη με τη ΝΔ. Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών της με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως «μπροστά στον κίνδυνο για την Ελλάδα πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας» και έκανε γνωστό πως στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «πρέπει να αντιταχθούμε στις δυνάμεις του λαϊκισμού είτε είναι δεξιόστροφες, είτε αριστερόστροφες … Καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευθούν μαζί μας σε αυτήν την κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα και το μέλλον της».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι χρέος όλων είναι να συγκροτήσουν ένα ισχυρό πολιτικό μέτωπο των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης, που μπορούν να παρουσιάσουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και το οποίο, θα εκφράσει τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου.

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα να ενωθούν στην κατεύθυνση αυτή και άλλες δυνάμεις, καλώντας όλους όσοι στήριξαν τη Δημοκρατική Συμμαχία στις τελευταίες εκλογές και όσους «βρίσκονται σε όμορους χώρους να συστρατευθούν μαζί μας».

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει «μέγιστους κινδύνους και απειλές» προσθέτοντας πως η ΝΔ ζήτησε τη συγκρότηση «ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου για την Ευρώπη … για να μην παρασυρθεί η χώρα από το λαϊκισμό» και να μην οδηγηθεί η χώρα «στη χρεοκοπία και εκτός ευρώ».

«Όσοι πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό μέλλον είμαστε ενωμένοι πέρα από τις διαφορές τους παρελθόντος» πρόσθεσε και επιτέθηκε για άλλη μία φορά στο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «βγάζει τη χώρα από το ευρώ και τη βυθίζει σε πρωτόγνωρη κρίση». Ακόμη τον κατηγόρησε για αλαζονεία, υποστηρίζοντας ότι δεν πήρε το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου.

Καταλήγοντας καλωσόρισε την κ. Μπακογιάννη και τόνισε πως «το στοίχημα της ενότητας δεν τελειώνει εδώ», αφήνοντας αιχμές κατά του ΛΑΟΣ, χωρίς να τον κατονομάσει: «Ορισμένες ηγεσίες αντιμετώπισαν την πρόσκλησή μας με μικροκομματικές εμμονές» ανέφερε.

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό το πολιτικό συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του κόμματος, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πρόκειται για απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό κόλλημα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook