Χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την παραμονή η μη στο ευρώ προσέδωσε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, στις ελληνικές εκλογές, καλώντας τους Έλληνες να σκεφτούν «τι θέλουν».

Σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», η Αυστριακή υπουργός απαντά παράλληλα στην κριτική που της ασκείται ως προς τις απειλές της για αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Όπως διευκρινίζει, η πρόσφατη δήλωσή της από τις Βρυξέλλες ήταν ότι νομικά η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την ευρωζώνη, αλλά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατόπιν να ενταχθεί εκ νέου, αυτή τη φορά με τη δραχμή ως νόμισμά της, και πως η επισήμανσή της, ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς αν η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια για επανένταξη, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ισχύει για κάθε υποψήφια προς ένταξη χώρα.

Ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι με τις εν λόγω δηλώσεις της είχε ταχθεί κατά της εξόδου της χώρας και είχε εκφράσει την ελπίδα ότι τα πράγματα δεν θα φτάσουν μέχρις αυτού του σημείου.

Τέλος, διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκερ, με τηλεφώνημα στον Αυστριακό ομόλογό της καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, είχε εκφράσει την ενόχληση της για τις δηλώσεις Φέκτερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook