Στην μαθηματική Ολυμπιάδα της φετινής χρονιάς συμπεριελήφθη ο Ανδρέας Ζαχαριουδάκης από το Λύκειο Περάματος του Ρεθύμνου.

Στην Ολυμπιάδα ή αλλιώς στο διαγωνισμό «Αρχιμήδη», ο μαθητής της Γ΄ λυκείου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο, στην κατηγορία 15.5 και άνω και είναι ο μοναδικός που έφτασε μέχρι την Τρίτη φάση -μετά τον «Θαλή» και τον «Ευκλείδη»-.
Το βραβείο στον Ανδρέα παρέδωσε ο γνωστός πολιτικός και συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης, με ιδιαίτερη χαρά λόγω της κρητικής καταγωγής του.

Τα μαθηματικά τον συναρπάζουν γιατί «μπορείς να ανακαλύψεις νέους τρόπους λύσης, δεν υπάρχει μόνο ένας», αναφέρει, απλά, στην Κρητική Επιθεώρηση.

Τέλος, ο Ανδρέας αναφέρει ότι αν έφτασε σε αυτό το σημείο το οφείλει στον φίλο του, φοιτητή στο Φυσικό Θεσσαλονίκης Μανώλη Χατζάκη και τον καθηγητή του Μανώλη Στριλιγκά που τον παρότρυναν να συμμετάσχει στο διαγωνισμό και τον στήριζαν όλο αυτό το διάστημα.

Στόχος του μαθητή της Γ΄λυκειου είναι και η συμμετοχή του στον προκριματικός διαγωνισμός στις 16 Απριλίου που θα αναδείξει την Εθνική Ομάδα -έξι βασικούς κι έξι αναπληρωματικούς- που θα συμμετάσχουν στην Βαλκανιάδα των Μαθηματικών.

Βασικότερος στόχος και από αυτόν όμως, αποτελούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, που όπως μπορούμε να μαντέψουμε, επιθυμεί να εισαχθεί στην Μαθηματική σχολή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook