Τις πρώτες μετρήσεις περιμένουν στη Λ. Συγγρού μετά την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη. Μουρμούρες από τους σκληρούς… σαμαρικούς. Μαρτύριο της σταγόνας για τον Γ. Καρατζαφέρη.

Μεγάλες προσδοκίες για την απήχηση που θα έχει στη βάση των κεντροδεξιών ψηφοφόρων έχουν στη Λ. Συγγρού από τον πολιτικό «γάμο» με την Ντόρα Μπακογιάννη με τους στενότερους συνεργάτες του κ. Σαμαρά να λένε στο Real.gr πως «ήταν μία απαίτηση όλων των νεοδημοκρατών η επανένωση της κεντροδεξιάς και ο Σαμαράς έδειξε ότι το προσκλητήριο του προς όλους τους Έλληνες το κάνει πρώτα πράξη εντός της παράταξης».

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι αυτή η δυναμική θα φανεί και στις επόμενες μετρήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες παρά το γεγονός ότι δεν λείπουν και οι φωνές εντός της ΝΔ που εκφράζονται με μεγάλη επιφύλαξη για το τι μπορεί να… δώσει η κ. Μπακογιάννη πλέον στην παράταξη αφού έχει συνδεθεί με την ψήφιση του πρώτου μνημονίου και των πολιτικών που το συνόδευσαν τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης Παπανδρέου.

Οι σκληροί «σαμαρικοί» που εκφράζονται κυρίως μέσω του antinews δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την επιστροφή της κ. Μπακογιάννη στη ΝΔ και υπό τον τίτλο «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» αρθρογραφούν κατά των «νεοφιλελεύθερων, μνημονιακών και μεσαιοχωρίτικων θέσεων» κάνοντας μάλιστα λόγο για «εξαπτέρυγα της συναινετικής διαπλοκής».

Ακόμη και για το γεγονός ότι οι δηλώσεις έγιναν σε… ουδέτερο έδαφος και όχι στη ΝΔ που είναι ο κεντρικός πυλώνας της κεντροδεξιάς, όπως λένε, ακούγονται ενστάσεις από κάποια «γαλάζια» στελέχη που βλέπουν ότι πλέον στο εσωτερικό της παράταξης υπάρχει ένας ακόμη ισχυρός πόλος που «απειλεί» τα… κεκτημένα πολλών στελεχών.

Τι απαντούν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά; «Όλα αυτά ανάγονται στη σφαίρα της παραπολιτικής, το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ίδια τα πρόσωπα και αφορά το αύριο της Ελλάδας»…

Μουρμούρες και γκρίνιες υπάρχουν, προς το παρόν στα μετόπισθεν, και στις περιφέρειες όπου μπαίνουν σφήνα οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο νομός Χανίων όπου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης «καπελώνει» τόσο τον Μ. Βολουδάκη όσο και τους Κ. Βιρβιδάκη και Κ. Γύπαρη.

Ανάλογη εικόνα και στο Ηράκλειο με τον Λ. Αυγενάκη να μπαίνει δεύτερος κάτω από τον Μ. Κεφαλογιάννη «σπρώχνοντας» μία θέση κάτω τους κυρίους Μ. Σενετάκη και Γ. Δεικτάκη. Και στην Ηλεία όπου ο Γ. Κοντογιάννης θα είναι δεύτερος κάτω από τον Κώστα Τζαβάρα αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Δ. Αυγερινοπούλου.

Το μαρτύριο της σταγόνας για τον Καρατζαφέρη

Ο Γ. Καρατζαφέρης μίλησε για «προδότες, αποστάτες και εφιάλτες» στοχοποιώντας όχι μόνον τον κ. Σαμαρά αλλά και τα στελέχη του που πήγαν στη ΝΔ όπως οι Θ. Πλεύρης, Γ. Ανατολάκης και Κ. Βελόπουλος ο οποίος χθες βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη λόγω ενός προσωπικού προβλήματος αλλά σήμερα αναμένεται ότι θα περάσει από τα γραφεία της Λ. Συγγρού.

Το… μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχιστεί και σήμερα για το ΛΑΟΣ αφού στη ΝΔ αναμένεται ότι θα ενταχθούν τόσο ο Κ. Κιλτίδης όσο και ο Π. Μαρκάκης με τον Αντώνη Σαμαρά να εκφράζει μάλιστα την αισιοδοξία του μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία και αργότερα μπροστά στις κάμερες, ότι αυτό το προσκλητήριο θα έχει και συνέχεια…

Το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου είχε ακουστεί το χαρακτηριστικό «Γιώργο καλωσόρισες σπίτι σου» για τον Γ. Σουφλιά στο πέμπτο τακτικό συνέδριο της ΝΔ υπό την ηγεσία του Κ. Καραμανλή, θα γίνει η Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη του κόμματος όπου θα παραστεί και η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά να κηρύσσει και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook