Την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό, φαντασμαγορικό θέαμα είχαν εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τις περισσότερες χώρες της ευρύτερης περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, εκεί όπου έγινε πιο ορατό σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια το φαινόμενο της ολικής έκλειψης ηλίου.

Το φαινόμενο, που παρατηρείται μεν κάθε χρόνο αλλά φέτος απεδείχθη ιδιαιτέρως εντυπωσιακό, πυροδότησε μια πραγματική φρενίτιδα, ιδίως στο Λος Άντζελες, τη Νεβάσα, το Όκλαντ και αρκετές περιοχές-«παρατηρητήρια» στην Καλιφόρνια.

Οι προετοιμασίες για το «μεγάλο γεγονός» ήταν πυρετώσεις και στην Ιαπωνία, όπου μάλιστα διοργανώθηκαν τη Δευτέρα 21 του μηνός και … ειδικές εκδρομές (\’eclipse tours\’) για σχολεία, σε πάρκα, ακόμα και ενοικίαση σκαφών και αεροπλάνων για όσους είχαν την οικονομική δυνατότητα να «δουν από πιο … κοντά» το φαινόμενο!

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα και στην Ταϊβάν, ενώ στον Καναδά χιλιάδες κόσμου ταξίδεψε μέχρι το Albuquerque όπου και λειτουργεί ειδικό παρατηρητήριο και θεωρείται ως ένα από τα σημεία με την καλύτερη «οπτική» του ουράνιου θόλου σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο!

Η φετινή ολική έκλειψη κράτησε συνολικά τρεισήμισι ώρες, αν και η κορύφωσή της διήρκησε συνολικά πέντε λεπτά και η «απόλυτη έκλειψη» ήταν ορατή από τη γη μόλις για 30 δευτερόλεπτα…

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook