Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας που δημοσιεύεται σήμερα, σε παγκόσμια κλίμα οι άνεργοι ανέρχονται σε σχεδόν 75 εκατομμύρια στο ηλικιακό φάσμα 15 ως 24 ετών το 2012, αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια από το 2007, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία φέρει τίτλο «Παγκόσμιες τάσεις στην απασχόληση των νέων».

Τα στοιχεία του Οργανισμού δείχνουν ότι το 12,7% των νέων είναι άνεργοι φέτος, ποσοστό σχεδόν ίσο με το αποκορύφωμα της κρίσης το 2009 (75,4 εκατ.), και ελαφρά ανώτερο από την περασμένη χρονιά, όταν η ανεργία έπληττε το 12,6% των νέων.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του τομέα του Οργανισμού για την εργασία, ο Χοσέ Μανουέλ Σαλασάρ-Σιρινάκς δήλωσε: «Η κρίση της ανεργίας των νέων μπορεί να ξεπεραστεί, αν η δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους γίνει σημαντική προτεραιότητα της πολιτικής διαδικασίας λήψης αποφάσεων και οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα επιταχυνθούν σημαντικά. Τα μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνοουν φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλα κίνητρα για τις επιχειρήσεις οι οποίες προσλαμβάνουν νέους».

Το ποσοστό της ανεργίας των νέων σε διεθνές επίπεδο μεσοπρόθεσμα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο καθώς θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας νέοι που σπουδάζουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook