Με έμμεσο τρόπο αποκαλύφθηκαν τα σχέδια της Mercedes για την ανάπτυξη ηλεκτρικού μοντέλου. Η ανακοίνωση έγινε μέσω του απολογισμού της Tesla Motors για τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου του 2012. Στην ενημέρωση προς του επενδυτές, αναφέρεται ότι έχει συναφθεί συμφωνία για πρόγραμμα κατασκευής ηλεκτρικού οχήματος στη γκάμα της Mercedes. Δεν έγινε γνωστό ποιο μοντέλο αφορά η συνεργασία των δύο πλευρών, όλες όμως οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για τη νέα A-Class.

Μάλιστα ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της Tesla, ανέφερε ότι το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 280 εκατ. δολάρια. Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν, με την Tesla να προμηθεύει την Daimler με εξαρτήματα για το ηλεκτρικό smart. Η ηλεκτρική A-Class δεν αναμένεται να είναι έτοιμη προς διάθεση πριν το 2014.

Πριν από λίγες εβδομάδες παρουσιάστηκε στο Λος Άντζελες η δεύτερη γενιά του ηλεκτρικού Toyota RAV4, το οποίο φέρει ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες από την Tesla. Θα παραχθεί σε λίγες χιλιάδες μονάδες και προς το παρόν δεν υπάρχουν νέα για την κυκλοφορία του στην Ευρώπη.

newsauto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook