Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που το συγκλονιστικό εξώφυλλο του Time με το 22χρονο μελαχρινό κορίτσι με την κομμένη μύτη και τα κατακρεουργημένα αυτιά έκανε το γύρο του κόσμου τον Αύγουστο του 2010 και έκοψε την ανάσα σε όσους διάβασαν την τραγική ιστορία μίας κοπέλας που έζησε τη φρίκη στα χέρια των βασανιστών της.

Σήμερα η Aesha Mohammadzai λύνει τη σιωπή της, δηλώνει δυστυχισμένη και οι ψυχολόγοι που την παρακολουθούν παραμένουν ακόμη ανήσυχοι.

\"\"

«Κάθε φορά που κοιτάζει τον εαυτό της στον καθρέπτη ξαναζεί τη φρίκη που έζησε. Υπάρχουν, όμως, στιγμές που μπορεί και χαμογελά. Και εκείνες τις στιγμές βλέπεις το εφηβικό της πνεύμα να βγαίνει από αυτό το κορμί που έχει ζήσει μονάχα μέσα στην αδικία», λέει ο γιατρός της  Α.Γκρόσμαν. Ακόμη και εκείνη, όμως, δεν ξέρει εάν τελικά η ίδια (η οποία δεν θέλει καν να φοράει το πλαστικό επίθεμα στη μύτη που την κάνει να δείχνει ένα συνηθισμένο, όμορφο κορίτσι) θα καταφέρει να επιβιώσει. Σε βίαια ξέσπασματά της δε, πέφτει στο πάτωμα,  χτυπά το κεφάλι της στο πάτωμα, και τραβάει τα μαλλιά της, δαγκώνοντας τα δάχτυλά της.

\"\"

Η μαρτυρία της για τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε πραγματικά καθηλώνει…

«Οταν έκοψαν την μύτη και τα αυτιά μου, λιποθύμησα. Τα μεσάνυχτα ένιωσα να τρέχει κρύο νερό από τη μύτη μου. Άνοιξα τα μάτια και δεν μπορούσα να δω γιατί ήταν καλυμμένα από αίματα», λέει η ίδια, η οποία ζει στις ΗΠΑ και προσπαθεί να αναρρώσει από τη φρίκη της ενδοοικογενειακής βίας και να φτιάξει τη ζωή της από την αρχή.

Το κουβάρι της τρομακτικής ιστορίας της νεαρής ξετυλίγεται στα χέρια του πατέρα της και καταλήγει σε έναν αδίστακτο σύζυγο, ο οποίος την γέμισε ανεξίτηλα σημάδια, όχι μόνο στο κορμί, αλλά και στην ψυχή.

Ο πατέρας της Aesha την πούλησε όταν ήταν 12 ετών για να πληρώσει ένα μικρό παλιό χρέος. Για λίγα λεφτά την έδωσε σε μια οικογένεια που την κακοποιούσε και την υποχρέωσε να κοιμάται στον στάβλο με τα ζώα.

Όταν προσπάθησε να το σκάσει την έπιασαν και ο σύζυγός της για να την τιμωρήσει της έκοψε τα αυτιά και τη μύτη. Νομίζοντας μάλιστα ότι δεν θα ήταν δυνατό να σταματήσει η αιμορραγία την πέταξε στα βουνά.

Όταν βρήκε της αισθήσεις της η 18χρονη τότε κοπέλα σύρθηκε μέχρι το σπίτι του παππού της και ο πατέρας της επειδή τη λυπήθηκε επιτέλους (κι επειδή έτσι όπως την είχαν κακοποιήσει δεν θα μπορούσε να τη συντηρήσει) και την φυγάδευσε σε ένα ιατρικό κέντρο των αμερικανικών δυνάμεων στη περιοχή.

Οι γιατροί πάλευαν 10 εβδομάδες για να της σώσουν τη ζωή κι όταν διέφυγε τον κίνδυνο την έστειλαν σε ένα μυστικό καταφύγιο στη Καμπούλ. Τον Αύγουστο του 2010 της εξασφάλισαν εισιτήριο για τις ΗΠΑ αλλά και πολιτικό άσυλο.

\"\"

Τα Ηνωμένα Εθνη εκτιμούν ότι σχεδόν το 90% των γυναικών του Αφγανιστάν υποφέρουν αυτή τη στιγμή από κακοποίηση μέσα στον γάμο τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook