Εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Τι πραγματικά γνωρίζουμε για την αστική χρήση και διαχείριση του νερού;» οργανώνει αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 από τις 5.00 – 8.00 μ.μ. στο Ηράκλειο , στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Ηρακλείου (Παλιά Λαχαναγορά) το Δίκτυο Μεσόγειος SOS σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της GREEN WEEK Satellite Event, της μεγαλύτερης ετήσιας διάσκεψης σχετικά με την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική, που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες (22 ως 25 Μαΐου), με κεντρικό θέμα συζήτησης το Νερό και σύνθημα «Κάθε σταγόνα μετράει».

Καθώς το θέμα της ποιοτικής υποβάθμισης και ποσοτικής συρρίκνωσης του Νερού, βαίνει διαρκώς επιδεινούμενο και επηρεάζει όλο και μεγαλύτερο αριθμό Ευρωπαϊκών κρατών – ακόμα και κάποια που θεωρούνταν μέχρι πολύ πρόσφατα επαρκή σε υδατικά αποθέματα – η διακρατική και διευρωπαϊκή επικοινωνία και ο συντονισμός πάνω στα απαραίτητα βήματα που πρέπει να προωθηθούν για τον εξορθολογισμό της χρήσης του Νερού, προβάλλουν επιτακτικά όσο ποτέ.

Η Εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Τι πραγματικά γνωρίζουμε για την αστική χρήση και διαχείριση του νερού;» αποτελεί τη μοναδική συμμετοχή της χώρας μας στην πανευρωπαϊκή αυτή δράση, αλλά και δίαυλο διασύνδεσης της Ελληνικής πραγματικότητας με την Ευρωπαϊκή, πάνω στο θέμα της βιώσιμης διαχείρισης των υδατικών πόρων.

Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS «Απο – Τιμώντας το Νερό» για τη χρήση του νερού στην πόλη του Ηρακλείου, θα παρουσιαστούν πρακτικές οδηγίες για εξοικονόμηση και επαναχρησιμοποίηση του νερού στο σπίτι, θα αποσαφηνιστούν κρίσιμες παράμετροι της επαναχρησιμοποίησης υγρών αποβλήτων και θα αναδειχθούν τα πολλαπλά οφέλη από τη χρήση της στην γεωργία.
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και αποσκοπεί αφενός στην ενημέρωση και συμμετοχή του σε πρακτικές εξοικονόμησης και αφετέρου στην οριζόντια προώθηση των βέλτιστων μοντέλων διαχείρισης αυτού του πολύτιμου φυσικού πόρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook