Με την Ιταλίδα μετρ, που ειδικεύεται στην εξαγωγή ελαιολάδου συναντήθηκε χθες στα πλαίσια των ενεργειών της Περιφέρειας Κρήτης για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής, Κτηνοτροφίας, Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη.

Ο λόγος για την ντόνα Μαρίνα Κολόννα, η τεχνογνωσία της οποίας στον τομέα των εξαγωγών και ιδιαίτερα του ελαιολάδου, μπορεί να ωφελήσει τα μέγιστα στις προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης, για την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε ξένες και προσοδοφόρες αγορές. «Και μάλιστα τη στιγμή που η πρότασή της, δεν απέχει πολύ από τη δική μας πρόταση» όπως δήλωσε ο κ. Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη.

Ειδικότερα, η ιταλίδα εξαγωγέας προτείνει: συνεργασία πολλών μικρών παραγωγών για τη διασφάλιση της ποσότητας, παραγωγή ποιοτικού προϊόντος και προώθησή του με ενιαίο όνομα.

Αν επιτύχουμε τα τρία βασικά χαρακτηριστικά- είπε η κ. Κολόννα από την πλευρά της- η εξαγωγή πλέον είναι μόνο θέμα οργάνωσης.
Να σημειωθεί ότι η προσκεκλημένη της κ. Βρέντζου- παραγωγός και η ίδια- εμφιαλώνει και εξάγει σε ετήσια βάση 50 τόνους ελαιόλαδο, σε 12 χώρες του κόσμου. Η ίδια εξάγει το προϊόν έναντι των 7,2 ευρώ τα 750 ml (!), ενώ η τιμή ανάλογα με τον πελάτη μπορεί να έχει και αυξητική πορεία. Από την όλη διαδικασία ωφελημένος βγαίνει και ο παραγωγός, ο οποίος δίνει το λάδι του στον εξαγωγέα σε μια τιμή που κυμαίνεται ανάμεσα στα 3,5 και στα 3,7 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με την κ. Βρέντζου, η Περιφέρεια Κρήτης θα φροντίσει στην επόμενη επίσκεψη της κ. Κολόννα στο νησί, να έρθει σ’ επαφή με επιχειρηματίες, εξαγωγείς και παραγωγούς, προκειμένου να τους μεταλαμπαδεύσει την εικοσάχρονη τεχνογνωσία της, γύρω από την προώθηση του προϊόντος- που δύναται ν’ αποδειχτεί χρυσοφόρο για την Κρήτη και τους παραγωγούς της.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν περεταίρω για τις δραστηριότητες της κ. Κολόννα από την περιοχή Μολίς της Ιταλίας, ακόμα και με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα της: www.marinacolonna.it

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook