Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 στο ΚΑΠΗ Σούδας του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων η εκδήλωση παρουσίασης μελέτης των μαθητών της πρώτης τάξης του Λυκείου της Σούδας με δ/ρια την Μαρία Μαράκη με την υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γενικού λυκείου Σούδας.

Αντικείμενο της ερευνητικής εργασίας, την οποία παρουσίασε η φιλόλογος Βίκυ Κόλια, ήταν η εγκατάσταση των Μικρασιατών στην περιοχή της Σούδας και των Τσικαλαριών το 1922.

Ηλικιωμένοι, μέλη του ΚΑΠΗ Σούδας, περιέγραψαν στα παιδιά τις μνήμες και τις μαρτυρίες που κουβαλούσαν στην ψυχή τους επί δεκαετίες.

Η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Σούδας Ειρήνη Καντεράκη παρουσίασε σπάνιο και ανέκδοτο οπτικό υλικό από την Μικρά Ασία .

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων Χρύσα Χαριτάκη, ανέφερε μεταξύ αλλων ότι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον.

Ο πρόεδρος της Β/μιας επιτροπής Παιδείας του Δήμου Χανίων Χαρ. Βογιατζόγλου, ανέφερε ότι έχουμε χρέος να μεταλαμπαδεύουμε την ιστορία του τόπου μας στη νέα γενιά.

Η χορωδία της αδελφότητας Μικρασιατών Χανίων απέδωσαν Μικρασιατικά τραγούδια της αλησμόνητης πατρίδας με την καθοδήγηση της προέδρου τους Στέλλας Χαριτάκη .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook