Συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, το μεσημέρι της Τρίτης στο Παρίσι.

«Ήρθα εδώ στο όνομα των Ελλήνων πολιτών, στο όνομα της χώρας μας» είπε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι διαπίστωσε γνήσιο ουσιαστικό, ανεπιτήδευτο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Επανέλαβε ότι είναι μια σημαντική αλλαγή στην Ευρώπη το γεγονός ότι η Γαλλία υιοθετεί μια άλλη οπτική, και η αλλαγή αυτή πρέπει να ενσωματωθεί στη στρατηγική της Αθήνας.

«Αλλά πρέπει να μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Αυτό το κάνεις με έναν τρόπο πολιτικό, διπλωματικό, οργανωμένο, υπεύθυνο. Δεν το κάνεις με κραυγές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ολάντ, από την πλευρά του, δήλωσε σύμμαχος της Αθήνας στην προσπάθεια άμβλυνσης της ασκούμενης πολιτικής και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, η συνάντηση κανονίστηκε μετά τη συνάντηση των G8 στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια ενδυνάμωσης της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς οι Γάλλοι σοσιαλιστές εκτιμούν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ευ.Βενιζέλου για την έξοδο από την κρίση.

Η συνάντηση διήρκεσε 40 λεπτά και συμμετείχε και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook