«Εντατικά μαθήματα» από τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο λαμβάνει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π.Πικραμμένος, εν όψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη.

Το πρωί ο κ. Πικραμμένος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο ενημέρωσε για τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο ο κ. Πικραμμενος ρωτήθηκε αν είναι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος για τη Σύνοδο.

Απάντησε ότι δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε αισιόδοξος, διευκρινίζοντας ότι το βασικό είναι να υπάρξει σύνθεση όλων των απόψεων.

Η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησε στις 4. Παρόντες ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμο, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Επικρατείας Αντώνης Αργυρό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Πρέσβης Δ.Παρασκευόπουλος, ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Άκης Σκέρτσος, ο επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού Γιώργος Παγουλάτος και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.

Τη Δευτέρα, ο Π.Πικραμμένος είχε κατ\’ ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Όπως δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έλαβε «γόνιμες προτάσεις» από τα κόμματα εν όψει της Άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η παρουσία της Ελλάδας θα είναι «αισθητή και αποτελεσματική».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook