Το Πανεπιστήμιο των Ορέων ολοκλήρωσε σήμερα Τρίτη 22 Μαΐου 2012, τις δράσεις που είχε προγραμματίσει στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Στους κατοίκους του ορεινού χωριού της Πρίνας πραγματοποιήθηκαν ιατρικές εξετάσεις από τον Καθηγητή Γενικής Ιατρικής κ. Χρήστο Λιονή, την ομάδα του καθώς και από την κ. Μαρία Σταυρουλάκη, Γενικό Ιατρό Περιφερειακού Ιατρείου Πρίνας.
Στον περιποιημένο αύλειο χώρο του κοινοτικού Ιατρείου της Πρίνας περίμεναν με υπομονή να εξεταστούν αρκετοί ηλικιωμένοι του χωριού οι οποίοι υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση αλλά και συγκίνηση τους γιατρούς του Πανεπιστημίου των Ορέων.

Ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής κ. Λιονής κατά τη συνομιλία του με τους παρευρισκόμενους δήλωσε μεταξύ άλλων «…σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η κοινωνία μας, το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε, ως ομάδα αλλά και οι χιλιάδες εθελοντές του Πανεπιστημίου των Ορέων, είναι οι ανιδιοτελείς υπηρεσίες μας, χωρίς χρήματα, ώστε να βοηθήσουμε τον τόπο μας» .

Ο κ. Λιονής επεσήμανε ακόμα ότι προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιο των Ορέων αποτελούν οι απομονωμένες περιοχές της Κρήτης και αναφέρθηκε στην ελλιπή παρακολούθηση και στον τρόπο διαχείρισης των ασθενών που ζουν σε απομακρυσμένους ορεινούς όγκους. Σημείωσε ωστόσο ότι η κατάσταση της πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Κρήτη είναι σε καλή κατάσταση συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.
Την ομάδα των Ιατρών των Ορέων υποδέχτηκαν στην Πρίνα ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλης Σγουρός, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Καφετζάκη και ο κ. Νικόλαος Καροφιλάκης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πρίνας.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Αγίου Νικολάου αλλά και οι κάτοικοι του χωριού προσέφεραν απλόχερα την φιλοξενία τους στους ιατρούς των Ορέων και τους βοήθησαν με προθυμία σε ότι χρειάστηκαν.

Τέλος, όλοι εξέφρασαν ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη και την αμέριστη βοήθεια που προσφέρει το Πανεπιστήμιο των Ορέων και ευχήθηκαν καλή συνέχεια σε αυτό το τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο που παράγουν.
Τους Ιατρούς των Ορέων συνόδευαν ο συντονιστής του Πανεπιστημίου των Ορέων καθηγητής Ανατομίας κ. Ιωάννης Σιατίτσας και η κ. Ελένη Τσαντηράκη από το Γραφείο Συντονισμού του Πανεπιστημίου των Ορέων.