Ανακοίνωση στήριξης της συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία εξέδωσαν 12 πολιτευτές και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ηρακλείου. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

Στις 17 Ιουνίου οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν αν η Ελλάδα θα είναι με ρόλο στη καρδιά της Ευρωπαϊκής οικογένειας με νόμισμα το Ευρώ ή θα καταστεί ο παρίας της Ευρώπης γυρίζοντας στη δραχμή και ακυρώνοντας τις θυσίες και τις προσπάθειες των Ελλήνων όλο αυτό το διάστημα. Ετούτες τις ώρες η ευθύνη κάθε μίας και καθενός από εμάς είναι τεράστιες, αυτή την ώρα προτάσσουμε το Εμείς και αφήνουμε το Εγώ, αυτή την ώρα είναι εθνική υποχρέωση όλων να στηρίξουμε την Ελλάδα.

Με όλα όσα παρακολουθούμε να εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε παρά να ανησυχούμε και να πιστεύουμε στην ανάγκη χειρισμού των καταστάσεων που έρχονται από πολιτικές δυνάμεις της χώρας με σαφή Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και με φιλελεύθερη κεντροδεξιά ιδεολογία.

Είναι χρέος όλων μας και ιδιαίτερα εμάς των στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας να συμβάλουμε στη συγκρότηση ενός ισχυρού πολιτικού μετώπου δυνάμεων, με τη μεγαλύτερη δυνατή επιρροή και απήχηση σε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και ιδεολογικούς χώρους. Με σεβασμό σε όλες τις επιμέρους πολιτικές τάσεις, συντηρητικές, φιλελεύθερες, μεταρρυθμιστικές.

Μπροστά στο κίνδυνο καταστροφής της Ελλάδας είναι αναγκαίο απ όλους να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές και διαφωνίες μας. Έφτασε η ώρα να αποδείξουμε ότι μπρος στον εθνικό κίνδυνο, βάζουμε μπροστά την Ελλάδα και ενώνουμε δυνάμεις.

Οφείλουμε να αντιταχθούμε σε λαϊκισμούς και αριστερόστροφες αλαζονικές συμπεριφορές. Δεν είναι η ώρα για πειραματισμούς. Είναι ώρα για ενίσχυση συγκρότησης ενός ευρύτερου δυνατού φιλοευρωπαϊκού μετώπου για την προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών που έχουν στόχο τον εκσυγχρονισμό της πατρίδας την ενίσχυση της κοινωνίας, την ανόρθωση της Ελλάδας.

Στηρίζουμε την απόφαση της Προέδρου μας, Ντόρας Μπακογιάννη και του πολιτικού συμβουλίου για συνεργασία και ένταξη στελεχών μας στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Στηρίζουμε την εθνική ενωτική προσπάθεια της φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.

Στηρίζουμε τον βουλευτή μας Λευτέρη Αυγενάκη.

Και στους ελάχιστους που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης υποβοηθούμενη από συγκεκριμένο Μέσο Πληροφόρησης, τους δηλώνουμε ότι την κρίσιμη ώρα του μεγάλου ναι ή του μεγάλου όχι, επιβάλλεται να σταθούμε όλοι πάνω απ΄ όσα μας χωρίζουν για να αναδείξουμε όσα μας ενώνουν. Το διακύβευμα άλλωστε μας υπερβαίνει και ο ρόλος των Μέσων είναι συγκεκριμένος. Άλλωστε όλοι γνωριζόμαστε και όλοι κρινόμαστε.

Η προσπάθεια είναι κοινή, ο στόχος είναι εθνικός, η υποχρέωση πατριωτική.

Οι πολιτευτές και μέλη της Κ.Ε. Δημοκρατικής Συμμαχίας Ηρακλείου

Σπανάκης Αλέξανδρος
Στυλιανάκης Γώργος
Νικολακάκης Βαγγέλης
Κτιστάκη Ελένη
Ξερουδάκη Δέσποινα
Παπαδάκης Μανώλης
Σπαθαράκης Παναγιώτης
Φουντουλάκης Γιάννης
Τζερνιάς Παντελής
Κοκαράκης Γιώργος
Ψιστάκης Ζαχαρίας
Κωνσταντακόπουλος Παναγιώτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook