Συνεχίζονται από το Δήμο Χανίων οι περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις για καθαρισμό παραλιών στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου στην Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών Ακτών, Βυθού και άλλων Φυσικών Περιοχών «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ», η οποία πραγματοποιείται από 1 έως 31 Μαΐου 2012 και συντονίζει το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙOΣ SOS» για 17η συνεχή χρονιά.

Στα πλαίσια αυτών έχει προγραμματιστεί, αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και ώρα 08:30 το πρωί, ο καθαρισμός της παραλίας του Σταυρού της Δημοτικής  Ενότητας Ακρωτηρίου με τη συμμετοχή μαθητών από το Δημοτικό σχολειό Χωραφακίων και εθελοντών και με σύνθημα «Μην αφήσεις τη ρύπανση των ακτών να γίνει μόδα».

 Υπενθυμίζεται ότι στα πλαίσια των εν λόγω δράσεων, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ο Δήμος Χανίων και η Ομάδα Εθελοντών Περιβάλλοντος του Δήμου, πραγματοποίησαν καθαρισμό της ακτής από το πρώην Ξενοδοχείο \’Ξενία\’ μέχρι και την παραλία της Νέας Χώρας

Με μήνυμα του ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης καλεί όλους τους δημότες «να υποστηρίξουν και να συμμετάσχουν στις περιβαλλοντικές δράσεις που διοργανώνονται από το Δήμο Χανίων ώστε  να καθαρίσουμε ακόμη περισσότερες φυσικές περιοχές του Δήμου μας στέλνοντας το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια προσωπικά υπεύθυνη στάση που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματά μας ως πολίτες».

Συγχαρητήρια επιστολή προς το Δήμαρχο Χανίων Μ. Σκουλάκη  από τη διοργανώτρια αρχή του «Let’s do it Greece»

Συγχαρητήρια επιστολή προς το Δήμαρχο Χανίων κ Μανώλη Σκουλάκη απέστειλε η διοργανώτρια αρχή του “Let’s do it Greece” ευχαριστώντας τον για την αποτελεσματική συνεργασία και την επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου στην πανευρωπαϊκή δράση που έλαβε χώρα το περασμένο διάστημα.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή «την Κυριακή 29 Απριλίου ο Δήμος Χανίων εντάχθηκε επάξια στη διεθνή εθελοντική οικογένεια του \”Let’s Do It World\”!……Με τη δική σας πολύτιμη συμμετοχή πετύχαμε, συλλογικά και Πανελλαδικά, την ανάδειξη της αξίας της συμμετοχής, της συνεργασίας και του εθελοντισμού, την αγάπη και τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τη δυνατότητα αυτο-οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών. Με τη δική σας συμμετοχή, έγινε η αρχή.

Με τη δική σας υποστήριξη, ένα όραμα έγινε πραγματικότητα. Με το δικό σας αίσθημα ευθύνης, δείξαμε την αγάπη και το σεβασμό προς τον ευλογημένο με ομορφιά τόπο μας. Φυσικά οι προσπάθειές μας συνεχίζονται και ευχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία και την κοινή μας δράση. Σας ευχαριστούμε θερμά, για την πολύ καλή και αποτελεσματική συνεργασία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook