Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στη Δεξιά έκανε με την τοποθέτησή του από το Ηράκλειο ο Κώστας Σκανδαλίδης  ο οποίος τέθηκε υπεύθυνος των εκλογών στη Περιφέρεια Κρήτης.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται: 

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, το ένα μέτωπο συγκροτείται ενάντια στον τυχοδιωκτισμό της δεξιάς – των ομογάλακτων της Μέρκελ και του Σαρκοζί. Το άλλο μέτωπο συγκροτείται ενάντια στον τυχοδιωκτισμό της αριστεράς, που έχει καβαλήσει το καλάμι. Είμαστε- τόνισε- ενάντια στην ανεδαφική και ανέξοδα δημαγωγική, πολιτικής τους.

Ο κ. Σκανδαλίδης, καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι αντίγραφο του Ανδρέα Παπανδρέου – όπως λέγεται. Είναι απλά μια καρικατούρα της ιστορίας».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποδώσει με βεβαιότητα τη συμπεριφορά Τσίπρα στην αλαζονεία ή στο φόβο άσκησης της εξουσίας και ανέφερε: «Πιο πολύ πιστεύω ότι προσπαθεί να μαζέψει τις συνιστώσες του. Είναι μία παροδική μόδα, μια τυχοδιωκτική πολιτική, που βασίζεται μια στο καρφί και μια στο πέταλο».

Ο κ. Σκανδαλίδης εμφανίστηκε βέβαιος για την ανάκαμψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., παραπέμποντας στη διαφορά των πέντε μονάδων, που έβγαλαν οι κάλπες της 6ης Μαΐου για τα τρία πρώτα κόμματα. Θα ανοίξουμε – είπε – ξανά διαύλους με την κοινωνία και θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θα δώσουμε τη μάχη – πρόσθεσε – με αγωνιστικότητα, υπεύθυνη στάση, απόλυτη ειλικρίνεια και προσήλωση στην αλήθεια.

Πιστεύω – ανέφερε – ότι από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα προκύψει μια κυβέρνηση «με κέντρο βάρους μια υπεύθυνη κεντροαριστερά, όπου το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».
Παράλληλα αναφέρθηκε στις έξι προτάσεις – σημεία του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ευάγγελου Βενιζέλου (όχι άλλες μειώσεις και οριζόντιες περικοπές, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αξιοποίηση των 55 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αξιοποίηση των αναπτυξιακών και διαρθρωτικών προγραμμάτων και εκμετάλλευση της αλλαγής των συσχετισμών σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο για την έξοδο από το μνημόνιο το 2015), οι οποίες δύνανται να βγάλουν την Ελλάδα από το σημερινό αδιέξοδο.

Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε και στην πτώση των ποσοστών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Κρήτη, που πάντοτε έδινε ζωή στο Κίνημα και δήλωσε με βεβαιότητα ότι με σεμνότητα και σκληρή δουλειά, που θα φέρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πιο κοντά στο κόσμο, το κλίμα θα αντιστραφεί.

Πριν τη συνέντευξη που παραχώρησε απόψε ο κ. Σκανδαλίδης συναντήθηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής με τα μέλη του οργάνου, τους υποψήφιους βουλευτές και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Επιτροπής. Τη συνάντηση χαρακτήρισε η σύμπνοια και η αρμονία, καθώς και η συστράτευση στη νέα εκλογική μάχη.
Ακολούθως μετέβη στο κέντρο «Φάρος», όπου μίλησε στις δημοτικές εκλογικές επιτροπές του Ηρακλείου. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – είπε- συνδυάζει αυτή την εκλογική μάχη με την αναγέννηση και ανασυγκρότησή του.
Αυτοί- τόνισε- που θα δώσουν τη μάχη των εκλογών, θα είναι και οι πυρήνες για την οργάνωση της βάσης του Κινήματος, προκειμένου να πάμε στο εξαγγελθέν από τον Πρόεδρό μας συνέδριο του Σεπτεμβρίου, «που θα είναι ένα συνέδριο ιδρυτικό, ένα συνέδριο ανασύστασης του Κινήματος.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook