Μιλώντας στην εκπομπή «Newsnight» του BBC ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για τη «χειρότερη δυνατή επιλογή» η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ και προειδοποίησε ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια καταστροφή της οικονομίας.

«Πρώτα από όλα πιστεύω ότι είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή να φύγουμε από το ευρώ και γι αυτό το λόγο πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση στο τι θα αποφασίσει στις επόμενες εκλογές. Οι Ελληνες δε θέλουν να βγουν από το ευρώ. Δίνει ασφάλεια παρά τις δυσκολίες. Αν βγούμε όμως από το ευρώ, δεν θα είναι σαν την Αργεντινή που ήταν καθηλωμένη στο δολάριο, εμείς δεν είμαστε καθηλωμένοι στο ευρώ, αλλά το χρησιμοποιούμε στη καθημερινή μας ζωή, στα συμβόλαιά μας, τις τράπεζές μας. Σε περίπτωση αλλαγής αυτό θα σημάνει τεραστία αναδιοργάνωση, αλλά την ίδια στιγμή θα σημειωθεί χρεοκοπία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο απόσπασμα της εκπομπής που ανάρτησε η επίσημη ιστοσελίδα του BBC πριν την αποψινή της προβολή στο BBC Two ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε την αναγκαιότητα να πάψει η ανασφάλεια που επικρατεί γύρω από τις επενδύσεις στη χώρα μας μια και όπως είπε: «Ο κόσμος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα αλλά δεν υπάρχει σιγουριά. Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε αυτή την ανασφάλεια και για αυτό πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αυτές τις εκλογές […] Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική αλλά αυτό απαιτεί χρόνο. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα εξαρτόμαστε από άλλες χώρες για πετρέλαιο. Ευελπιστούμε όμως ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε πράσινη ενέργεια, έχουμε τον ήλιο, τον άνεμο και θα είμαστε λιγότεροι εξαρτημένοι. Αν όμως έρθει η δραχμή και υποτιμηθεί δύο, τρεις ή πέντε φορές οι τιμές θα εκτοξευθούν και δε θα είμαστε ανταγωνιστικοί κι αυτό θα καταστρέψει την οικονομία».

Οσο για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρότατη οικονομική κρίση, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η καταστροφή της Ελλάδας μπορεί να επηρεάσει άμεσα την Πορτογαλία και τις άλλες χώρες μια και κανείς δε θα κάνει επενδύσεις. Πρόσθεσε λοιπόν ότι «πρέπει στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη να εξασφαλίσουμε οικονομική σταθερότητα, αλλά αυτό θα γίνει μόνο με τις σωστές αποφάσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook