Το περασμένο Σάββατο  επτά Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες, που εκπροσωπούν τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Αγγλίας ξεναγήθηκαν στην Σπιναλόγκα στα πλαίσια της Τουριστικής προβολής της περιοχής και σε συνεργασία με το Ξενοδοχείο PORTO ELOUNDA.

Την περίοδο αυτή η επίσκεψη των τουριστικών πρακτόρων αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός \’οχι μόνο για την Κρήτη αλλά και γενικότερα για τη χώρα μας γιατί η Αγγλική τουριστική αγορά θεωρείται μία από τις πιο μεγάλες της Ευρώπης. Οι βρετανοί εκπρόσωποι ήταν από τα πρακτορεία: Sovereign, Olympic, Classic Collection, Prestige, W&O και Essential Escapes.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τοπικούς φορείς είπαν ότι το κλίμα που επικρατεί στην βρετανική αγορά δεν είναι το καλύτερο και  επιβεβαίωσαν τη μείωση των κρατήσεων ένεκα της πολιτικής αστάθειας η οποία προβάλλεται έντονα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε παγκόσμιο πια επίπεδο. Οι ίδιοι, ωστόσο δήλωσαν ότι δεν ένιωσαν σε καμία περίπτωση το αρνητικό κλίμα στον Άγιο Νικόλαο και επεσήμαναν ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το ταξίδι τους στην Κρήτη. Τόνισαν ακόμα ότι θα μεταφέρουν στις εταιρείες τους μυνήματα αισιοδοξίας για τη χώρα μας και για την πανέμορφη Κρήτη. Οι εντυπώσεις τους ήταν οι καλύτερες δυνατές και δεν παρέλειψαν να εκφράσουν το θαυμασμό τους για τα υπέροχα χρώματα της φύσης αλλά και για τα μοναδικά τοπία που επισκέφθηκαν.

Οι τουριστικοί πράκτορες ευχαρίστησαν για την ξενάγηση και την θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξε ο Δήμος Αγίου Νικολάου καθώς και για τη δωρεάν μεταφορά τους με τα καραβάκια από την Πλάκα.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγίου Νικολάου δίνει \”ένα μεγάλο ευχαριστώ  στον πρώην πρόεδρο των ξεναγών κ. Βαγγέλη Παπανικολάου ο οποίος βοήθησε στην ξενάγησή τους\”.

Εκ μέρους του Δήμου Αγίου Νικολάου προσφέρθηκαν τσάντες με διαφημιστικό υλικό της περιοχής. Οι βρετανοί τουριστικοί πράκτορες συνοδευόντουσαν από τις εκπροσώπους της εταιρείας GP, Mrs Emily Garnett και Ms Kate Moss. Οι τουριστικοί πράκτορες ενημερώθηκαν επίσης και για τις εικαστικές παρεμβάσεις του Κώστα Τσόκλη στη Σπιναλόγκα τις οποίες όπως ανέφεραν θα συμπεριλάβουν στα προγράμματά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook