«Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ καταρχήν και από πίσω της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν το παιχνίδι εξαπάτησης του λαού με τον δήθεν \’άλλο αέρα\’ που φυσάει στην ΕΕ. Ο \’αέρας\’ αυτός, που πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ διαφήμιζε, μέσα σε λίγες μέρες από την εκλογή Ολάντ αποδείχτηκε αέρας κοπανιστός» αναφέρεται σε σχόλιο του του ΚΚΕ για τις εξελίξεις.

«Και ο Ολάντ, όπως και οι ηγέτες των κρατών της ΕΕ, είτε είναι σοσιαλδημοκράτες είτε συντηρητικοί, απαιτούν την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων των μνημονίων. Ο λαός πρέπει να σηκώσει κεφάλι στην ΕΕ και στην πλουτοκρατία, σπάζοντας την υποταγή και τις επικίνδυνες αυταπάτες» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Το βράδυ, τη θέση του ΚΚΕ ότι είναι «απατηλός ο αέρας που φυσάει στην Ευρώπη» εξέφρασε και η γγ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε επίσης ότι «αυτή την περίοδο ξετυλίγεται μια αντι-ΚΚΕ εκστρατεία, στόχος της οποίας είναι να απαλλαγεί το σύστημα από την παρουσία του ΚΚΕ και την δράση του, που είναι για αυτό ενοχλητική».

Όπως πρόσθεσε «η επίθεση γίνεται με το επιχείρημα πως το ΚΚΕ δεν βάζει νερό στο κρασί του, για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση, που ίσως μπορέσει να κάνει κάτι καλύτερο».

Αναφερόμενη η Αλέκα Παπαρήγα στην κρίση, σημείωσε ότι «μπροστά στο λαό βρίσκονται δύο άσχημες εκδοχές», που όπως εκτίμησε «είναι πιθανό να εξελιχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στην χώρα μας» είτε υπάρχει κεντροδεξιά, είτε κεντροαριστερή κυβέρνηση

«Είτε η Ελλάδα θα υποστεί την έξωση από την ευρωζώνη, ή θα υπάρξει μια παραλλαγή της έξωσης, δηλαδή θα είναι να μην έχουμε δραχμή, αλλά να έχουμε ευρώ στην αξία της δραχμής». Δεύτερη εκδοχή ανέφερε «είναι να πάμε για ένα κούρεμα της τάξης του 85-90%, που θα χαριστεί από τους πιστωτές στην Ελλάδα, αλλά με αντίτιμο άλλα χειρότερα μνημόνια»

Και συμπλήρωσε: «Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί ο σχεδιασμός για την Ευρώπη με λιγότερα μέλη στην Ευρωζώνη, και όπου θα προβλέπεται πως αν γίνει η ανάκαμψη το 2013 ή το 2014, τότε αυτή θα είναι χαμηλή χρήσης, και πιθανόν η Ευρώπη να ξαναχτυπηθεί και πάλι από μια κρίση».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook