Έρευνα για τα αίτια ενός περίεργου συμβάντος έχει ξεκινήσει η Καναδική Αστυνομία. Ένας άντρας που έπεσε – κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες – από τον πασίγνωστο καταρράκτη του Νιαγάρα στο Μόντρεαλ επέζησε και κολυμπώντας στη συνέχεια έφθασε έως τη βραχώδη όχθη όπου κατέρρευσε τελικά, λόγω των τραυμάτων από την απότομη πτώση,.

«Η ζωή του πολυτραυματία είναι σε κίνδυνο», ανέφερε το αστυνομικό ανακοινωθέν, με τη διευκρίνιση ότι «ξεκίνησε έρευνα, για τις συνθήκες κάτω απ τις οποίες ο άντρας αποφάσισε να κάνει αυτήν την \”ελεύθερη\” πτώση».

Πάντως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον άντρα να υπερπηδά ένα προστατευτικό τοίχωμα και τελικά να πέφτει – χωρίς καμία ώθηση από κανέναν, αλλά και καμία προστασία – από ύψος περίπου 50 μέτρων στα ανταριασμένα νερά του καταρράκτη. Με ελικόπτερο, ο πολυτραυματίας διακομίστηκε στο κρατικό νοσοκομείο στην πόλη Χάμιλτον της πολιτείας του Οντάριο στον κεντρικό Καναδά.

Στους καταρράκτες του Νιαγάρα, αυτή είναι η τέταρτη περίπτωση, κατά την οποία επιζεί άνθρωπος που πέφτει στο κενό χωρίς προστασία. Το Μάρτιο του 2009, 30χρονος Καναδός που προέβη σε αυτήν την ενέργεια επέζησε. Τότε, η τοπική αστυνομία στο ανακοινωθέν της είχε κάνει λόγο για το «τρίτο, παρόμοιο, συμβάν». Ο ποταμός Νιαγάρας καταλήγει σε ένα «τριπλό» δέλτα – ακριβώς στη μεθόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο σημείο αυτό, η ροή των υδάτων φθάνει τα δύο εκατομμύρια λίτρα ανά δευτερόλεπτο… Πρόκειται, λοιπόν, για τον πιο βίαιο καταρράκτη σε όλη τη Βόρεια Αμερική, που αποτελεί κάθε χρόνο το αξιοθέατο για πολλά εκατομμύρια τουριστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook