Μία βόμβα, η οποία επρόκειτο να πυροδοτηθεί με κινητό τηλέφωνο, εντοπίσθηκε σήμερα - Τρίτη σε θέατρο στο κέντρο του Μπουένος 'Αιρες, όπου αύριο - Τετάρτη πρόκειται να μιλήσει ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας 'Αλβαρο Ουρίμπε (2002-2010), ανακοινώθηκε από δικαστικές πηγές.

«Η βόμβα εντοπίσθηκε σε μία λάμπα κατά τη διάρκεια επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό ασφαλείας. Πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος πυροδοτείται μέσω κινητού τηλεφώνου. Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα», τόνισε η ίδια πηγή.

Δύο φορτηγά της αστυνομίας αναπτύχθηκαν έξω από το παραδοσιακό θέατρο Γκραν Ρεξ και η λεωφόρος Κοριέντες, το ‘Μπρόντγουεϊ’ του Μπουένος 'Αιρες, αποκλείστηκε στο ύψος του κτιρίου, το οποίο απέχει μόλις 100 μ από τον οβελίσκο που δεσπόζει στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο Ουρίμπε πρόκειται να μιλήσει στο θέατρο στα πλαίσια της διεθνούς διάσκεψης WOM Leadership Symposium 2012».

Αριστερές οργανώσεις έχουν απευθύνει κάλεσμα για διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Κολομβιανού πρώην ηγέτη.

protothema.gr